Selectați pagina

Mitropolia Moldovei se pronunţă împotriva conceperii bebeluşilor de către mamele surogat

Mitropolia Moldovei se pronunţă împotriva conceperii bebeluşilor de către mamele surogat

mame-surogatMitropolia Moldovei îndeamnă cuplurile creştine să nu apeleze la mame surogat, notând că această practică devine o afacere tot mai profitabilă, iar taina naşterii unui om se transformă într-o simplă operaţiune de vânzare-cumpărare.

Subiectul a fost discutat în cadrul primei şedinţe din acest an a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei, membrii Sinodului s-au solidarizat cu recenta hotărâre a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse referitor la această practică. Societatea este atenţionată că maternitatea surogat devine treptat afacere profitabilă pentru donatorii de celule sexuale şi pentru „mamele surogat”.

În schimbul căsătoriei binecuvântate de Dumnezeu, întemeiate pe dragoste şi fidelitate, vine „piaţa serviciilor reproductive” pentru naşterea artificială a copilului, conform parametrilor doriţi.

În acelaşi timp, Mitropolia vine cu îndemnul către tinerele familii să conştientizeze  dimensiunea duhovnicească a conceperii unui copil şi să se abţină de la acţiuni care vin în contradicţie cu învăţătura Bisericii Ortodoxe referitor la procreare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *