Mitropolitul Vladimir a făcut un apel către președintele Republicii Moldova, către premier, speaker și conducerea MAI să ia măsurile necesare pentru a interzice în continuare unele demonstrații, precum marșul „Fără Frica”.

Mitropolia insistă că potrivit articolului 8 din Legea privind întrunirile, autoritățile trebuie să protejeze cetățenii de acțiuni care încalcă moralitatea publică, drepturile și libertățile altora, transmite Știri.md cu referire la bloknot-moldova.md

De asemenea, este important ca potrivit articolului 48 din Constituția Republicii Moldova, „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

„Cu toate acestea, marșul LGBT s-a încheiat, s-au implicat sute de ofițeri de poliție, care au asigurat desfășurarea în siguranță a evenimentului. Acest act imoral a fost o nouă provocare a societății, care își păstrează verticalitatea morală în spiritul doctrinei creștine.

Deși Mitropolia nu a invitat societatea religioasă să se opună organizării marșului „Fără Frica”, numeroși cetățeni ai țării au ajuns în mod arbitrar la un protest pașnic prin cântece și rugăciuni despre pocăință”, se arată într-un mesaj al Mitropolitului.

Să ne amintim că anul trecut, protestatarii pașnici, printre care erau femei și copii, au avut de suferit de la bătăi cu bastoane de cauciuc, de la stropirea cu gaze lacrimogene și de dispersarea agresivă cu folosirea violenței fizice. De asemenea au fost distruse și icoane în timpul ciocnirii unei demonstrații pașnice cu poliția.

Poliția nu a ezitat să folosească forța împotriva clericilor care protestau în modul cel mai inofensiv – cântau citeau rugăciuni.

„În acest context, în numele Sinodului Bisericii Ortodoxe și al cetățenilor acestei țări, ne adresăm către voi, deputații Parlamentului Republicii Moldova, cu rugămintea ca să opriți pe viitor aceste manifestații, care devalorizează moralitatea societății noastre ortodoxe, care susțin valorile familiei”, a spus șeful Mitropoliei, Vladimir.

Totodată, Mitropolitul a cerut parlamentarilor să acorde o atenție deosebită Legii privind asigurarea egalității, menționând că aceasta este o cerere a tuturor creștinilor din societatea moldovenească.

Sursa: https://stiri.md/article/social/mitropolia-moldovei-cere-interzicerea-paradelor-homosexuale-in-tara