Selectați pagina

Mitropolia cere moldovenilor să nu arunce la gunoi ambalajele produselor care au icoane sau imagini religioase pe ele

Mitropolia cere moldovenilor să nu arunce la gunoi ambalajele produselor care au icoane sau imagini religioase pe ele

În preajama sărbătorilor pascale, când produsele de panificaţie tradiţionale își fac apariția pe rafturile magazinelor din ţară, Mitropolia Moldovei e gata să le oferă sfaturi gratuite producătorilor în privința a ce imagini să folosească pe ambalaje. De asemenea, mitropolia îndeamnă credincioșii să nu arunce ambalajele de la cozonaci sau de la alte produse pascale, pe care sunt imprimate icoane sau imagini cu caracter religios.

„Întreprinderile de produse de panificaţie propun consumatorilor săi, cu ocazia sărbătorilor pascale, o gamă variată de produse: checuri şi cozonaci tradiţionali, panettone şi figurine dulci, toate ambalate frumos în cutii colorate, pe care de regulă sunt imprimate imagini biblice, icoane și diverse inscripții pascale. În ultimii ani, la cancelaria Mitropoliei au ajuns mai multe plângeri din partea credincioșilor, care s-au arătat indignați de unele imagini biblice schimonosite, imprimate pe produsele pascale, sau în alte cazuri icoane, ce nu corespund perioadei pascale”, scrie într-un comunicat oficial al Mitropoliei.

În acest sens, Direcția mitropolitană se oferă „absolut dezinteresat” să consulte producătorii de produse pascale, „în vederea elaborării unor machete autentice conform canoanelor bisericești fără a știrbi din imaginile cu conținut religios”.

Totodată, consumatorii sunt îndemnați după procurarea produsului, să nu arunce la gunoi ambalajele pe care sunt imprimate icoane sau imagini cu caracter religios.

Sursa : agora.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *