În toată Ucraina şi Rusia se vorbeşte despre minunile care s-au întîmplat în aceste ţări ortodoxe. Sfintele Icoane ale lui Iisus Hristos şi ale Maicii Domnului au început să lăcrimeze. Oamenii din zonă povestesc că nu e prima dată cînd se întîmpla aşa ceva şi cred că acesta este un semn dumnezeesc.

Minune în bisericile din Ucraina, Rusia și România! Icoanele au început să lăcrimeze
Pe internet circulă un filmuleţ care prezintă mai multe icoane din bisericile din Ucraina şi Rusia care au început să lăcrimeze, fără ca cineva să aibă vreo explicaţie. Credincioşii spun că acesta este un semn de la Dumnezeu şi vin în fiecare zi să se roage.
Un caz similar s-a întîmplat cu câţiva ani în urmă şi în Bucureşti, cînd racla cu moaştele Sfîntului Constantin Brîncoveanu a fost purtată într-o procesiune pe străzile Capitalei, chiar în dreptul bisericii Zlătari de pe Calea Victoriei de la Icoana Sfinţilor Martiri Brîncoveni a început să curgă mir.
Foarte mulţi oameni au văzut cu ochii lor şi au mărturisit cum din icoană, de la gîtul Sfîntului Martir Constantin Brîncoveanu şi apoi şi de la fii săi, curgea mir în faţa a zeci de oameni, uimiţi de această minune.
Constantin Brîncoveanu a fost martirizat împreună cu cei patru fii ai săi si a sfetnicului său. Sfintele moaşte ale martirului, aduse la anul 1720 de către Maria Brîncoveanu la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti au fost scoase din mormîntul voievodal şi puse într-o raclă din argint aurit împodobită cu emailuri.
Credincioşii români spun că este un semn bun şi că Sfîntul Constantin Brîncoveanu va apăra ţara noastră de război şi de necazuri. În privinţa credincioşilor ruşi şi ucrainieni, aceştia sînt îngijoraţi şi spun că icoanele care plîng ar prevesti vremuri de restrişte şi nelinişte pentru ţările lor.
OFF TOPIC
De pe blogul lui Vlad Herman
RUSINOS! Sighet – martirilor anticomunişti le este refuzată cinstirea
Posted: 29 Jun 2014 02:37 AM PDT
Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.
Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.
Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.
Vestea demontării plăcii a produs o profundă mâhnire în rândul opiniei publice anticomuniste din Maramureş.
Preot prof. Marius Vişovan,
Preşedinte AULA
Sursa: buciumul.ro