Selectați pagina

Minunea lui Dumnezeu: cel mai mic bebeluș adus pe lume (245 grame) a supraviețuit

Minunea lui Dumnezeu: cel mai mic bebeluș adus pe lume (245 grame) a supraviețuit
Medicii unui spital din California au anunțat un adevărat miracol. La cinci luni de la naștere, cel mai mic copil din lume, care a cântărit doar 245 de grame, cât un măr, a supraviețuit, deși medicii nu i-au dat prea multe șanse și acum a fost externat, potrivit ndtv.com, citat de Active News
Fetița, poreclită Saybie de către personalul spitalului, s-a nascut la 23 de săptămâni și trei zile, în decembrie 2018, la Spitalul Sharp Mary Birch din San Diego. Atunci, medicii l-au anunțat pe tată că are aproximativ o oră la dispoziție alături de fiica sa, ale cărei șanse de supraviețuire erau spre zero. „Dar acea oră s-a transformat în două ore care s-au transformat într-o zi, care s-au transformat într-o săptămână”, a povestit mama, într-un mesaj filmat și postat de echipa spitalului. Acum, in momentul externării, fetița cântărea aproximativ 2,3 kilograme, a precizat spitalul.
În decembrie, mama lui Saybie, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a dat naștere la doar 23 de săptămâni și trei zile de sarcină, în urma unei operații de cezariană de urgență decisă de medici după ce s-a constatat că bebelușul nu lua în greutate și viața mamei era în pericol.
Potrivit registrului cu cei mai mici bebeluși din lume, gestionat de Universitatea din Iowa, Saybie deține în prezent recordul mondial, stabilit anterior de un bebeluș născut în 2015 în Germania, care cântărea cu doar șapte grame mai mult ca ea.
Bebelușii născuți prematur (la mai puțin de 28 de săptămâni de sarcină) suferă frecvent complicații grave, prin urmare, șansele lor de supraviețuire sunt extrem de scăzute.
„Saybie nu a suferit niciuna dintre complicațiile în general asociate bebelușilor născuți prematur, cum ar fi hemoragii cerebrale sau probleme pulmonare și cardiace”, a declarat spitalul.
“Ea este cu siguranță un miracol”, a declarat Kim Norby , una dintre infirmierele care a îngrijit-o pe micuța Saybie cât timp s-a aflat la terapie intensivă.
Sursa: http://www.ndtv.com/world-news/worlds-tiniest-baby-saybie-light-as-an-apple-born-in-california-2045138

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii