Pentru a opta oară la rînd au înflorit crinii uscaţi de sub sticla icoanei Maicii Domnului – Bucuria celor necăjiţi. Această minune are loc în preajma sărbătorii Sfintei Treimi.

La 7 iunie 2019, serviciul de presă apl Eparhiei Mukachevo a publicat informaţii despre minunea întîmplată în mănăstirea de călugări din Krasnogorsk, Transcarpatia.

Conform tradiţiei monahale de la această mănăstire, în a 5 zi a Paştelui, în ziua săbătoririi icoanei Maici Domnului – Izvorul Tămăduirii, în mănăstire se face o rugăciune înaintea icoanei „Bucuria celor necăjiţi”. Florile de anul trecut sunt scoase de sub icoană, şi sunt puse altele proaspete, care sunt stropite cu ahiasmă, astfel că în preajma sărbătorii Sfintei Treimi, tulpinile uscate ale crinilor înfloresc.

„Sub sticla icoanei unde se află tulpinile uscate de crini, nu există nici apă şi nici pămînt. Însă există rugăciunile noastre”, relatează stareţul mănăstirii, arhimandrit Ilarii (Gravriletz).

Pentru prima dată sub sticla acestei icoane au fost puşi crini în anul 2012, la rugămintea enoriaşilor care au văzut o minune asemănătoare într-o biserică din regiunea Odessa. Crinii sunt puşi de Paşti sub sticla icoanei, şi cu timpul se usucă. Iar în preajma sărbătorii Sfintei Treimi aceştia înfloresc, cu toate că nu au nici apă şi nici pămînt. În fiecare zi în biserică se citeşte acatistul Maicii Domnului.

Sursa: https://pravlife.org/ru/content/v-vosmoy-raz-rascveli-suhie-lilii-v-krasnogorskom-monastyre-mukachevskoy-eparhii-upc

O astfel de minune a fost relatată pe site-ul nostru şi anii trecuţi: De Sfinta Treime au inflorit tulpinile uscate de crini la icoana Maicii Domnului dintr-o manastire din Transcarpati