Selectați pagina

Minune: Cum a fost fotografiat anul acesta părintele Paisie Aghioritul în mijlocul flăcărilor de lîngă Atena

Minune: Cum a fost fotografiat anul acesta părintele Paisie Aghioritul în mijlocul flăcărilor de lîngă Atena

„Să zicem cu toții mereu, zi și noapte: Slavă lui Dumnezeu că trăiesc! Slavă lui Dumnezeu că voi muri!”
                                                                                                        Sfântul Paisie Aghioritul

Vara aceasta (2018) împrejurimile Atenei au fost mistuite de puternice incendii de vegetație în care o mulțime de oameni au murit. Vânturile puternice au făcut ca focul să se răspândească cu repeziciune și să distrugă totul în cale, adesea oamenii neavând timp să se mai salveze. La 23 iulie, flăcările au înconjurat micuța biserică a Sfântului Nicolae de la periferia Atenei, iar de aici urmau să înghită toate satele din jur, dar și o tabără în care erau adăpostiți  în rulote cca. 600 de persoane, ca urmare a distrugerilor provocate de foc. Din cauza rapidității cu care flăcările se răspândeau, evacuarea nu ar fi fost posibilă nici măcar cu mașinile…

O femeie care se afla în acea zonă a văzut lângă bisericuța mai sus pomenită un părinte care stătea liniștit pe banca din fața ei, ținând metanierul în mână, înconjurat de flăcări și de fum înecăcios. Speriată, a pornit înspre acel loc, fotografiindu-l de câteva ori în tot acest timp. Ajungând aproape, însă, a văzut că acel părinte a dispărut, oarecum, într-un mod neobișnuit.

La fel de curios este faptul că în acel moment vântul și-a schimbat direcția, bătând din mai multe părți și împingând focul înspre nord, departe de locurile în care se aflau oamenii, astfel salvându-se o mulțime de suflete.

Câteva zile mai târziu femeia a luat legătura cu părintele de la Parohia Adormirii Maicii Domnului de care aparținea și bisericuța cu pricina. A aflat că aceasta era folosită ocazional și nu are un preot slujitor rânduit anume pentru ea, iar în ziua cu pricina nu se afla nimeni acolo cu vreo treabă, cu atât mai mult să stea liniștit pe bancă înconjurat de fum, în vreme ce flăcări imense urmau să înghită biserica.Văzând pozele, părintele a mărturisit că părintele  nu seamănă cu niciun preot din acea parte de țară, dar că seamănă foarte mult cu sfântul Paisie Aghioritul.

Asemănarea este evidentă pentru cei obișnuiți cu fizionomia părintelui, (cu o simplă căutare pe Google, doritorul poate vedea o mulțime de poze făcute de pelerini în timpul vieții sale!) iar sfântul nu este străin de astfel de întâmplări minunate, mii și mii de persoane dând mărturie despre faptele „neobișnuite” ce s-au întâmplat cu mijlocirea cuviosului, atât înainte cât și după moartea sa. Dacă este el sau ba,  nu schimbă cu nimic minunea: un părinte stătea în mijlocul flăcărilor, dispărând dintr-o dată atunci când femeia s-a apropiat, după care s-a stârnit un vânt ciudat ce a împins focul în partea opusă, salvând  viețile a sute de oameni.

Postăm și noi pozele făcute cu telefonul de femeia cu pricina, în care se poate vedea cum părintele  stă înconjurat de flăcări și fum, părând că zice netulburat rugăciunea cu metanierul. Mărturisirea originală o puteți citi în limba greacă de la unul din enoriașii Parohiei Adormirea Maicii Domnului unde s-au întâmplat toate acestea, accesând următorul link, noi repovestind  minunea în limba noastră cu mai puține cuvinte.

Dumnezeului nostru fie slava în veci, Cel ce se preaslăvește prin sfinții Săi!

Sursa: http://boxnews.gr

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *