Selectați pagina

Minune a Sfintei Xenia care s-a întâmplat unei persoane care nu ştia nimic despre ea, şi pe care a ajutat-o atunci când avea mai mare nevoie

Minune a Sfintei Xenia care s-a întâmplat unei persoane care nu ştia nimic despre ea, şi pe care a ajutat-o atunci când avea mai mare nevoie

Cam cu 15 ani în urmă am auzit despre un eveniment care a avut loc în California de Nord – o poveste neobişnuită – o minune a Sfintei Xenia din Petersburg. Maica Nina, acum stareţa  Nina de la schitul Sfântul Nil din Alaska a auzit-o de la parintele Weldon Hardenbrook, care, la acea vreme, era rector al unei biserici din orasul Santa Cruz. Am reţinut-o imediat, dar din păcate caietul pe care am notat-o este undeva departe de unde sunt eu, şi o scriu din nou din memorie pentru ca oamenii să ştie că binecuvântata Xenia cea nebună pentru Hristos, din Petersburg, ajută oamenii de peste tot, chiar şi pe cei care mai înainte nu ştiuseră nimic despre ea. Îi ajută nu doar pe cei care s-au rugat ei, ci şi pe cei care se vor ruga ei.

Acest preot, Fr. Weldon, a slujit într-o parohie alcătuită din foşti creştini evanghelişti care îmbrăţişaseră Ortodoxia. A fost o vreme când comunitatea lor înfloritoare nu era ortodoxă şi tot felul de oameni veneau să audă mesajul lor creştin. Într-o zi, un tânăr a ajuns la biserică cu Harley Davidson-ul sau. Aspectul lui trăda o viaţă haotică, dar era sincer interesat să audă despre Iisus. Legătura stabilită cu Fr. Weldon, acum preot ortodox (care a spus această povestire), l-a făcut pe tânăr să-şi schimbe viata.  Renunţase la  vicii unul  după altul când pastorul i-a spus că va trebui să renunţe la  mersul cu motocicleta, dacă voia cu adevărat să Îl urmeze pe Hristos.  Asta era prea mult pentru  noul evanghelist  şi a părăsit comunitatea şi grija pastorului său, fără intenţia de a se mai întoarce vreodată.

Biker-ul nostru curând a avut un accident teribil cu motocicleta care l-a costat picioarele. Până la urmă a ajuns înapoi în compania vechilor săi „prieteni” într-un apartament dărăpănat într-un cartier aflat în latura rea a unui oraş rau famat. Într-o seară, cum el şi însoţitorii lui abuzau serios  de droguri şi alcool, a intrecut masura pierduadu-si cunoştinţa. Ceilalţi fiind rupţi de realitate, au crezut că a murit. Neînţelegând ce ar trebui să facă, şi, ca de obicei, evitând orice contact cu poliţia, i-au tras trupul moale şi fără picioare spre stradă şi l-au aruncat în cel mai apropiat  tomberon de gunoi. Acolo, dimineaţa următoare şi-a venit în simţiri. A fost, într-adevăr, o trezire grotească, să se tăvălească în mizerie. Căţărându-se ameţit afară din acel loc, s-a aşezat pe bordură, având cele mai negre gânduri. „ Deci la asta am ajuns. Un nimic, un gunoi uman. Aruncat ca un gunoi.”

Afundat în gânduri pesimiste, deodată a fost tulburat de prezenţa unei doamne în haine zdrenţuite. S-a apropiat de el si pe un ton sever i-a spus: „ stii unde să te duci” , arătând spre el. „ Aşa că du-te acolo!”

În acel moment omul şi-a adus aminte de fostul pastor şi de locasul  unde el aproape se formase din nou. Hotărât să o găsească, s-a întors în oraşul în care se afla pastorul.

Când s-a întors, biserica avea un aspect diferit. Erau cupole aurii cu cruci pe acoperiş şi interiorul era complet schimbat. Nu mai erau banci  şi erau un fel de ecrane în faţă, cu imagini ciudate de oameni sfinţi. Se uita în jur mirat, când privirea lui s-a oprit asupra unei femei – doamna zdrenţuită care îi spusese unde să se ducă în acel ceas de depresie groaznică – era Sfânta Cuvioasă Xenia, cea-nebuna-pentru-Hristos din Petersburg.

Şi-a întâlnit vechiul prieten, acum preot ortodox în sutană, purtând cruce. A primit Sfântul Botez şi a început să trăiască  precum  un enoriaş dedicat, de data aceasta cu adevărat transformat.

Nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu acest om. Nu am motive să cred că se află altundeva decât la acea parohie, dar, precum am spus, această poveste mi-a fost spusă acum 15 ani. Oricum, important e că această minune a Sfintei Xenia s-a întâmplat unei persoane care nu ştia nimic despre ea, care a trăit într-un loc foarte îndepărtat de Rusia şi pe care a ajutat-o atunci când avea mai mare nevoie.

Sursa: http://full-of-grace-and-truth.blogspot.gr

Trad.: impantokratoros.gr

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.