focsaMinistrul sănătăţii Andrei Usatâi şi cel al culturii Boris Focşa au fost citaţi de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) pentru a fi audiaţi în calitate de bănuiţi în două dosare separate pornite pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu.

Potrivit Agenţiei „INFOTAG” care face referire la datele Centrului, în cazul lui Andrei Usatâi este vorba despre instituirea ilegală a ipotecii asupra 546 de metri pătraţi din Spitalul Clinic Republican. În acest caz, ofiţerii anticorupţie, în comun cu procurorii, instrumentează o cauză penală pornită în temeiul art. 328 Cod Penal. Dacă va fi găsit vinovat, ministrul riscă până la 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

În acest caz au mai fost citaţi şeful Spitalului Clinic Republican şi şeful Direcţiei Juridice a Ministerului Sănătăţii.

În cazul lui Boris Focşa este vorba despre vânzarea ilegală a edificiilor (monumente istorice) din strada M. Eminescu 52 din Capitală. Ofiţerii anticorupţie, în comun cu procurorii, instrumentează o cauză penală pornită în temeiul art. 328 Cod Penal. Dacă va fi găsit vinovat, ministrul riscă până la 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.
Ministrul culturii Boris Focşa se află în concediu şi va reveni peste două săptămâni.
Boris Focşa a fost înaintat în această funcţie de către Partidul Democrat, iar Andrei Usatâi de către PLDM.

infotag.md