Ministrul Apararii ruse, Sergei ShoiguMinistrul Apararii ruse, Sergei Shoigu, spune ca 8.000 de soldati stationati in Crimeea au parasit armata ucraineana pentru a se alatura fortelor militare rusesti.

Shoigu a dezvaluit aceasta cifra vineri, spunand ca soldatii au solicitat permisiunea pentru a se inrola in armata rusa, cu 3.000 de soldati ucraineni deja facand parte din trupele rusesti, spune Press TV.

Ministrul Apararii a mai spus ca toate celalte forte ucrainene au parasit peninsula si ca echipamentul militar ucrainen a fost predat Kievului.

In plus, Shoigu a negat ca Rusia a incalcat oricare din intelegerile scrise cu autoritatile ucrainene prin cresterea prezentei sale militare in peninsula.

Extremistii au reprezentat un pericol nu doar pentru civili, dar si pentru instalatiile militare rusesti, numai ca „Multumita calitatilor morale inalte, bunei pregatiri si retinerii, trupele rusesti au evitat varsarea de sange”, a conchis Shoigu.

Declaratiile sale vin in conditiile cresterii tensiunilor dintre tarile occidentale si Moscova, care au cunoscut cea mai grava inrautatire a relatiilor de la cadererea Cortinei de Fier.

Sursa: http://www.ziare.com