Selectați pagina

Ministrul Finanţelor critică iniţiativa celor de la Centrul de Guvernare Electronică

Ministrul Finanţelor critică iniţiativa celor de la Centrul de Guvernare Electronică

Discuţii cu scântei la Guvern. Ministrul Finanţelor s-a ales cu mustrări din partea premierului Iurie Leancă, după ce a criticat iniţiativa celor de la Centrul de Guvernare Electronică de a institui o platformă care va face posibilă aplicarea la studii on-line.

egov_image„Iată spuneaţi ca să trecem la înregistrarea în instituţiile de învăţământ on-line, din câte ştiu eu nici la Harvard nici la Oxford nu se face astfel , totul e manual”, a declarat ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

„Domn ministru, fiica dumneavoastră acum sunt convins că aplică la facultăţi, oare merge la fiecare facultate? Îi doresc succese şi ei şi băiatului meu. Nu există aşa ceva? Anatol, hai să nu punem aşa întrebări de prisos fiindcă ştim ce se întâmplă în realitate”, a venit cu replica Iurie Leancă.

În pofida disputelor, planul de acţiuni propus de Centrul de Guvernare Electronică a fost aprobat de Guvern. Documentul prevede, între altele, depunerea on-line a declaraţiilor de avere şi venit, dar şi vânzarea electronică a biletelor de călătorie pe rutele auto. Deocamdată, nu se ştie exact de când vor fi implementate aceste proiecte. Cert este că până în 2020, autorităţile îşi propun să presteze on-line majoritatea serviciilor publice.

[youtube]http://youtu.be/ccR8KkXjJ2I[/youtube]

Sursa: prime.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.