Selectați pagina

Ministrul Educaţiei din România nu renunţa la ora de religie și cere să se insiste asupra valorilor morale în actul educațional

Ministrul Educaţiei din România nu renunţa la ora de religie și cere să se insiste asupra valorilor morale în actul educațional

Într-un interviu pentru HotNews.ro, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat că prin noua lege a educaţiei nu va renunţa la ora de religie și va cere să se insiste asupra valorilor morale în actul educațional.

„Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale”, a afirmat Ecaterina Andronescu care apoi a completat că „fără aceste valori societatea nu are cum să fie o societate confortabilă pentru fiecare dintre noi”.

„Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă ca şi achiziţie din şcoala lui. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos”, a spus Ministrul Educaţiei.

Totodată, Ecaterina Andronescu a subliniat că ora de religie se ocupă de sufletul copilului, iar „preoţii sunt profesori de suflet”.

„Să ştiţi că sunt atât de mulţi preoţi care fac lucruri dumnezeieşti. Cum este cel de la Valea Plopului, care creşte 400 şi ceva de copii sau din Teleorman sau din Suceava. Adică nu putem să spunem că preoţii nu pot să fie profesori buni, pentru că sunt profesorii de suflet”, a spus Ecaterina Andronescu pentru Hotnews.

Din acest an, înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o dată, pentru toata perioada de școlarizare sau până la schimbarea opțiunii, si nu anual, așa cum era în anii trecuți.

Ecaterina Andronescu a fost numit Ministru al Educaţiei în luna noiembrie a anului 2018. A mai condus Ministerul Educaţiei în perioada 2000-2003, 2008-2009 şi iulie-decembrie 2012.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii