Selectați pagina

Ministrul de interne despre asigurarea socială a poliţiei

Ministrul de interne despre asigurarea socială a poliţiei

Ministerul de InternePoliţiştii vor beneficia de o asigurare socială mai bună fapt ce ar trebui să se răsfrângă şi asupra profesionalismului lor, a declarat la Publika TV ministrul de interne Alexandru Jizdan, citat de IPN.

Ministrul a arătat că în prezent situaţia materială a poliţiştilor este foarte proastă, motiv din care mulţi profesionişti pleacă din sistem. El însă a precizat că pentru acest an sunt preconizaţi mai mulţi bani în buget pentru asigurarea materială a poliţiei. În plus, Jizdan a arătat că, în conformitate cu prevederile noii Strategii de dezvoltare a poliţiei, se va acorda o atenţie sporită activităţi oamenilor legii în localităţile rurale.

Ministrul a arătat că potrivit unui sondaj realizat de Institutul de Politici Publice, oamenii au încredere în profesionalismul poliţiei, dar „şchiopătăm la capitolul 7 ani de acasă. Mai sunt un pic nepoliticoşi cu cetăţenii”. În acest context, Jizdan a anunţat că a încheiat un acord bilateral care prevede instruirea angajaţilor poliţiei şi sporirea numărului de angajaţi care vor fi şcoliţi în diferite ţări, în special, în România.

Potrivit ministrului, pentru anul 2016 s-au alocat ceva mai mulţi bani din buget pentru dotarea tehnică a poliţiei, pentru a nu impune angajaţii să alimenteze automobilele de serviciu din banii proprii, spre exemplu, sau pentru uniforme.

O atenţie sporită va fi acordată situaţiei din provincie. Se va reduce numărul de ofiţeri, dar va creşte numărul de subofiţeri. „Până acum s-a investit mult în municipiul Chişinău, acum, conform Strategiei de dezvoltare a poliţiei vom merge până la sectoarele de poliţie din sate”, a declarat ministrul.

Referindu-se la activitatea din primele 100 de zile, Alexandru Jizdan a precizat că au fost făcute mai multe acţiuni valoroase – Legea cu privire la statutul unic, Strategia de dezvoltare a poliţiei. „Sunt mulţumit că s-a reuşit să venim o echipă care produce deja. Avem o echipă cu care se va munci foarte mult”, a dat asigurări Alexandru Jizdan. În cadrul emisiunii el a mai precizat că lupta cu corupţia din sistem este una din principalele activităţi.

ipn.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii