Selectați pagina

Fostul ministru de externe suedez: ortodoxia estică, cea mai mare amenințare pentru civilizația vestică

Fostul ministru de externe suedez: ortodoxia estică, cea mai mare amenințare pentru civilizația vestică

Stockholm. Carl Bildt, fostul ministru suedez de externe și unul dintre arhitecții politicilor est-europene, este de părere că Rusia a involuat în ultimii ani. În timp ce manifesta o afinitate la valorile vestice în prima decadă după căderea Uniunii Sovietice și încerca să impună aceste valori propriilor cetățeni, actuala conducere rusă se declară ferm împotriva Vestului, relatează agentia rusă de știri REX.

Din declarațiile lui Bildt înțelegem că Vladimir Putin manifestă atașament nu față de valorile mondiale, ci față de cele aparținând ortodoxiei estice, declarații susținute și într-o postare pe Twitter: “Noua atitudine anti-vestică și anti-decadentă a lui Putin își are fundamentul în ideile profund conservatoare ale ortodoxiei estice”.

Fostul ministru suedez face legătura între efortul de a distruge biserica ucraineană și de a impune Patriarhatul Moscovei la autocefalia ucraineană cu efortul lui Putin de a controla Ucraina. Însă, chiar ortodoxia estică reprezintă pentru Bildt “cea mai mare amenințare la adresa civilizației vestice.”

Sursa: Agora Dialogue

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке