Selectați pagina

Ministerul Sănătăţii recunoaşte că pe bolnavi se testează medicamente

Ministerul Sănătăţii recunoaşte că pe bolnavi se testează medicamente

Moldova, ţară de cobai! Autorităţile fac experimente pe 209 pacienţi ai spitalului de psihiatrie. Pentru a testa inovaţiile din medicină, bolnavii sunt hrăniţi cu medicamente necertificate deja de doi ani.

O recunoaşte chiar ministerul Sănătăţii, într-un răspuns la interpelarea deputatului comunist, Grigore Petrenco. Conducerea ministerului se justifică şi precizează că studiile clinice sunt făcute cu acordul pacienţilor. Autorităţile însă nu ţin cont de faptul că bolnavii nu au discernământ.

Din scrisoarea expediată deputatului comunist aflăm că acum doi ani, când la cârma Ministerului Sănătăţii era Vladimir Hotineanu, autoritatea condusă de el şi spitalul de psihiatrie au semnat un acord cu o firmă de testare a medicamentelor din România.

De atunci, 209 bolnavi înghit medicamente necertificate. Comunistul Petrenco spune că aceste teste aduc milioane de dolari în buzunarul medicilor.

„Dacă am ajuns la situația în care pacienții din psihiatrie sunt tratați ca niște șobolani pe care se testează medicamentele este un dezastru”, a declarat Petrenco astăzi, la ședința Parlamentului.

Jurnal TV l-a contactat pe Hotineanu pentru a cere o explicaţie.

Deși inițial a încercat să nege, până la urmă fostul ministru a recunoscut că bolnavii care nu-şi pot decide soarta sunt testaţi pe post de şobolani.

„Bolnavul mental îşi are tutela. Este cadrul legal”, a spus grăbit Hotineanu.

Directorul spitalului de psihiatrie, Mihail Hotineanu, care este şi rudă cu fostul ministru al sănătăţii, nu a fost de găsit.

Testarea medicamentelor pe persoanele bolnave psihic era o practică frecvent utilizată în perioada sovietică. Unii istorici afirmă că mai mulţi oponenţi ai regimului erau băgaţi cu forţa în ospicii, unde erau folosiţi pe post de cobai.

Sursa: jurnal.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.