Ministerul Sănătăţii recomandă ca în alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe să fie introdusă pâine din făină de grâu fortificată cu Fe şi acid folic. 40 de grame de astfel de pâine, conform recomandărilor, ar conţine 26,8000 grame de proteine, în timp ce 100 de grame de carne conţin aproximativ 30 de grame de proteine. Pâine cu conţinut de proteine nu se produce în R. Moldova, fapt recunoscut şi de minister, scrie Jurnal de Chişinău

Fosta ministră a Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ruxanda Glavan, a semnat pe 12.08.2016 un ordin cu privire la implementarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos şi activitatea fizică adecvată în instituţiile de învăţământ din R. Moldova. În aceste recomandări sunt prezentate şi meniurile-model pentru instituţiile de educaţie timpurie cu regim de activitate 12-24 ore (sezon iarnă – primăvară), unde se regăseşte şi pâinea din făină de grâu fortificată cu Fe şi acid folic – 40 grame – 26,8000 g proteine, scrie Jurnal de Chişinău.

Aceste recomandări sunt puse în practică şi în 2019, doar că astfel de pâine nu există în R. Moldova. Tehnologul principal al celui mai mare producător de panificaţie din republică, Svetlana Caraman, a declarat pentru ziarul nostru că în R. Moldova nici nu se produce astfel de pâine. „Poftim, pâine cu proteine? Nu, noi nu producem aşa ceva şi nici nu există”, ne spune zâmbind doamna Caraman.