Procesul de vaccinare împotriva COVID-19, care va include și doza trei de imunizare, ar putea începe curând și în Moldova, anunță Ministerul Sănătății, citat de sănătateinfo.md. Primii care vor începe această actualizare a luptei de combatere a pandemiei vor fi cei din personalul medical din țară.

vaccinare

Moldova împrumută de la Banca Mondială 25 milioane de euro pentru vaccinarea populaţiei

Svetlana Nicolaescu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății: „La moment, considerăm că trebuie să vedem raționamentul inițierii sau recomandării dozei trei pentru lucrătorii medicali și acest lucru este determinat de faptul că pe parcursul ultimelor trei săptămâni numărul de cazuri pe care le înregistrăm în rândul lucrătorilor medicali este în creștere.”

În prezent, autoritățile doar caută posibilitatea administrării rapelului trei, prioritate, având, în continuare, procesul de a convinge populația să se vaccineze cât mai repede.

Svetlana Nicolaescu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății: „Aplicăm stimulente, pentru că aceasta este o strategie de a stimula persoanele pentru a se vaccina. Dacă ați urmărit, Guvernul Republicii Moldova recent a aprobat un șir de decizi care vizează acordarea acestor stimulente sau facilități, respectiv orice persoană care va fi vaccinată va beneficia de două zile libere plătite.”