Selectați pagina

Ministerul Muncii vrea să includă acordarea la gen a ocupațiilor prezente în Clasificatorul Ocupațiilor

Ministerul Muncii vrea să includă acordarea la gen a ocupațiilor prezente în Clasificatorul Ocupațiilor

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a inițiat procesul de actualizare, completare și modificare a Clasificatorului Ocupațiilor din Republica Moldova (CORM), scrie bizlaw.md

Clasificatorul urmează a fi revizuit în contextul progresului tehnico-științific, precum și a acumulărilor mai multor inițiative ce au impus revizuirea și completarea acestuia.

Ministerului Sănătății propune ca modificările să includă și acordarea la gen a ocupațiilor prezente în actuala variantă a Clasificatorului, însă reprezentanții Confederației Naționale a Patronatelor (CNPM) și-au exprimat dezacordul.

Aceștia nu susțin inițiativa pentru a evita volumul și așa destul de mare al Clasificatorului. Ca soluție alternativă, CNPM a propus ca acordul la gen, dacă este cazul, să fie specificat în preambulul Clasificatorului precum și în prevederile contractului individual de muncă la angajare.

În perioada ce urmează urmează a fi colectate sugestii de modificare/completare a Clasificatorului Ocupaților din Republica Moldova de la reprezentanții pieții muncii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке