Selectați pagina

Ministerul Muncii a plecat urechea la cererea creștinilor. Deținătorii de pașapoarte sovietice vor primi pensii!

Ministerul Muncii a plecat urechea la cererea creștinilor. Deținătorii de pașapoarte sovietice vor primi pensii!
Ieri, 19 martie 2015, in cadrul Ministerului Muncii Protectiei Sociale si Familiei a avut loc sedinta de lucru privind eliberarea pensiilor si indemnizatiilor persoanelor detinatoate de pasapoarte sovietice de tip vechi, fara cod de identitate din motive religioase.
Va reamintim ca in urma demersului Episcopiei de Ungheni si Nisporeni catre Comisia Parlamentara de specialitate si catre Casa Nationala de asigurari sociale, pe data de 5 martie curent, dna Ruxanda Glavan, ministru muncii a fost invitata in sedinta in plen a parlamentului RM. Dna ministru a asigurat deputatii ca pina la moment nu sint retineri la plata pensiilor, iar procedura de eliberare a acestora pentru viitor, urma sa fie discutata.
La initiativa dnei ministru a muncii, Ruxanda Glavan, au fost consultate toate organele de resort responsabile: Casa Nationala de Asigurari Sociale, Posta Moldovei, Guvernul RM. Analizind legislatia in vigoare privitor la modul de eliberare a pensiilor, s-a propus urmatoarea solutie: persoanele care din motive religioase detin pasapoarte de tip sovietic fara IDNP si care refuza sa primeasca buletine de identitate provizorii, vor avea dreptul sa primeasca pensia doar in baza legitimatiei de pensionar. Pina la sfirsitul lunii martie, Ministerul Tehnologiei Informatiei va informa Casa Nationala despre numarul acestor persoane. Incepind cu luna aprilie va fi eliberata pensia. Cei care nu au reusit sa primeasca pensia pentru luna martie in baza pasaportului sovietic, vor primi banii pentru doua luni consecutiv, incepind cu data de doua aprilie.
Episcopia de Ungeni si Nisporeni la rindul sau va fi informata suplimentar despre buna desfasurare a acestui proces, sau careva incalcari in teritoriu.
Directia juridica,
Episcopia de Ungheni si Nisporeni

IMG_0433

IMG_0438

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. APARATORUL

    Va rugam sa informati cit mai multe persoane care detin astfel de pasapoarte. Va rugam sa atrageti atentia ca pensiile se elibereaza DOAR incepind cu luna aprilie, chiar daca si pentru 2-3 luni anterioare.
    Multumim.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *