Selectați pagina

Ministerul Educației din Ucraina intenționează să excludă cuvântul „părinți” din manualele școlare, precum și cuvintele „negru”, „evrei” și „țigani”

Ministerul Educației din Ucraina intenționează să excludă cuvântul „părinți” din manualele școlare, precum și cuvintele „negru”, „evrei” și „țigani”

În cadrul campaniei anti-discriminare, Ministerul Educației din Ucraina intenționează să excludă cuvântul „părinți” din manualele școlare, precum și cuvintele „negru”, „evrei” și „țigani” – informează Agenția BucPress.

„Din păcate, în prezent, în Ucraina, trei milioane de copii trăiesc în familii incomplete, ceea ce reprezintă aproape 40%. Este vorba și despre copiii care trăiesc exclusiv cu bunicii, frații și surorile mai mari, mătușile și unchii. Această situație este deosebit de acută în contextul în care copiii și-au pierdut părinții ca urmare a agresiunii rusești din estul Ucrainei”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului.

Se remarcă faptul că sarcina din manual, cum ar fi „Împreună cu părinții dvs., programați ziua petrecută în familia dvs.” sau „Discută cu părinții unde poți să te joci” subliniază posibilitățile limitate ale aproape jumătate dintre copiii ucraineni. Prin urmare, experții au sugerat înlocuirea cuvântului „părinți” cu „rude”.

Experții sunt de asemenea preocupați de aspectul manualelor, în care imaginile sunt selectate exclusiv cu o familie completă. În urma examinării întreprinse, s-a constatat, de asemenea, că majoritatea copiilor nu pot găsi în manualele ucrainene nici reflecția lor, nici reflectarea rudelor lor, nici circumstanțele particulare în care trăiesc.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке