Selectați pagina

Ministerul Educaţiei dă replică acuzaţiilor de colectare a datelor personale

Ministerul Educaţiei dă replică acuzaţiilor de colectare a datelor personale

Igor-Grosu_mediumMinisterul Educației regretă declarațiile reprezentanților Partidului Liberal, care susține că reprezentanții instituției sînt implicați în fraudarea alegerilor parlamentare din 2014. În cadrul unei conferințe de presă, viceministrul Educației, Igor Grosu, a explicat de ce ministerul, prin intermediul unor chestionare, colectează date despre elevii și profesorii din instituțiile de învățămînt. Totodată, viceministrul neagă că în chestionare se solicită și indicarea datelor personale ale părinților, după cum a afirmat conducerea PL.

„Ministerul regretă declarațiile unor deputați și condamnă dezinformarea publicului și interpretările tendențioase, ce pot duce la discreditarea nemotivată a reformelor în învățămînt. Precizăm că Ministerul Educației este în proces de finalizare a Sistemului informațional educațional, menirea căruia este să fundamenteze politici și să asigure decizii informate și corecte pentru planificarea strategică, inclusiv elaborarea bugetului, monitorizarea învățămîntului, identificarea copiilor ce abandonează școala, copiilor aflați în situații de risc. Datele stocate se conțin deja în documentația școlară a fiecărei instituții de învățămînt”, a spus Grosu.

Potrivit lui, sistemul respectiv a fost creat încă în anul 2007, iar prima rundă de colectare a datelor a avut loc în 2011-2012.

„Precizăm pentru unii deputați din Parlament că în cadrul Sistemului informațional educațional se colectează doar numărul de identificare al elevilor, și nu cel al părinților. Numărul este necesar pentru eliberarea actelor de studii, diplomei de bacalaureat, diplomei de studii secundar profesionale, medii de specialitate și superioare. Informația colectată despre părinți include doar numărul de telefon pentru a fi alertați în caz de urgență, dacă unul dintre părinți este șomer sau plecat peste hotare”, a spus viceministrul, adăugînd că persoanele implicate în digitalizarea datelor au semnat deja declarația privind confidențialitatea acestor date.

Sursa: noi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

8 Comentarii

 1. marele Păcătos

  pentru cei necodaţi XD

  Răspuns
 2. Ala

  Ma tot intreb cu 39 mil euro nu e vorba doar de constructie, mobilier modest si 2 gratii in cruce. Cu siguranta e vorba si de tehnologii.

  Răspuns
  • Zburator

   Continua ideea te rog.

 3. Matei

  Acest Minister al Ne-Educatie, de cind functioneaza cu noii sai membri, are ca unul din scopuri inchiderea scolilor de la sate, sub motive absurde de fapt. Totul se face de fapt pt a lichida satele noastre, care se stie ca sunt conservatoare de felul lor, si precum spunea L. Blaga – „Vesnicia s-a nascut la sat”. Iar acolo unde nu exista scoala in sat, oamenii parasesc cu timpul localitatea, spre una care are scoala. Asa o sa apara mini-orasele, iar satele vor disparea cu timpul.
  Trezirea fratilor!

  Răspuns
 4. Olga R.

  Se reformeaza sistemul judiciar, politia la fel, acum se vrea construirea unei inchisori. Oare numai eu vad un fir logic in toate acestea?

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке