Miliardarul Elon Musk a spus că Neuralink, compania sa de tehnologie pentru interfața cu creierul, speră să înceapă din 2022 să-și implanteze microcipurile produse de el în ființele umane.

Miliardarul Elon Musk speră să înceapă din 2022 săi implanteze microcipurile produse de el în ființele umane

Miliardarul Elon Musk speră să înceapă din 2022 săi implanteze microcipurile produse de el în ființele umane

Neuralink, creat de Musk în 2016, dezvoltă un microcip care ar putea fi implantat în creierul oamenilor pentru a înregistra și a stimula simultan activitatea creierului. Este destinat să aibă aplicații medicale, cum ar fi tratarea leziunilor grave ale măduvei spinării și a tulburărilor neurologice.

În timpul unui interviu transmis în direct la “The Wall Street Journal CEO Council Summit”, Musk a fost întrebat ce plănuiește să facă Neuralink în 2022. Musk a spus: “Neuralink funcționează bine pentru maimuțe și, facem o mulțime de teste pentru a ne asigura că dispozitivul Neuralink poate fi folosit şi îndepărtat în siguranţă”.

El a adăugat: “Sperăm să avem primii pacienţi – oameni care au leziuni grave ale măduvei spinării, cum ar fi tetraplegii – anul viitor (2022), așteptând aprobarea FDA”. Musk a spus că standardele pentru implantarea dispozitivului Neuralink sunt substanțial mai mari decât standardele obişnuite cerute de FDA.

Anterior, în 2019, Musk a spus că Neuralink speră să înceapă testarea pe oameni până la sfârșitul anului 2020. În februarie 2021, Elon Musk a anunţat că a reuşit să lege creierul unei maimuţe de un calculator, şi astfel maimuţa este capabilă să joace jocuri video. “Este o maimuță fericită”, a declarat atunci Elon Musk.

Neuralink nu este singura companie care dezvoltă tehnologia interfeței creierului. O firmă de biotehnologie numită Synchron a obținut aprobarea FDA pentru a începe testarea pe oameni în iulie 2021.

Sursa: https://www.businessinsider.com/elon-musk-neuralink-hopes-to-start-human-testing-2022-2021-12