Selectați pagina

Mii de studii ştiinţifice oferă informaţii tot mai îngrijorătoare despre Wi-Fi, care deja e strict reglementat în şcolile unor ţări ale lumii

Mii de studii ştiinţifice oferă informaţii tot mai îngrijorătoare despre Wi-Fi, care deja e strict reglementat în şcolile unor ţări ale lumii

Mii de studii ştiinţifice oferă informaţii tot mai îngrijorătoare despre gadgeturile și tehnologiile noastre preferate – telefoane mobile, tablete, Wi-Fi și așa mai departe, scrie Collective Evolution.

Dar, în primul rînd, aceasta se referă la Wi-Fi și telefoanele mobile, utilizarea cărora este deja strict reglementată în şcoli în cîteva ţări ale lumii.

De exemplu, în Franța, în anul 2015, a fost promulgată o lege care interzice accesul Wi-Fi în grădinițe. Aceeași lege cere ca Wi-Fi să fie întotdeauna dezactivat în școlile primare atunci cînd nu este folosit. Dacă este posibil, prioritate se va acorda conexiunilor prin cablu.

Și în publicitatea telefoanelor mobile din Franța este necesar să se indice că utilizarea căștilor este mai sigură, deoarece reduce efectele radiației asupra creierului. De asemenea, publicitatea telefoanelor mobile nu trebuie să vizeze copiii.

Cu toate acestea, cazul nu se limitează la copii: Biblioteca Națională franceză, precum și multe alte biblioteci și universități din Paris, au demontat complet toate rețelele Wi-Fi, iar în mai multe instituții publice acestea sînt interzise.

Greu de crezut? Dar francezii interzic Wi-Fi și telefoanele mobile nu de foaie verde, ci bazîndu-se pe cercetări ştiinţifice!

Restricții similare au fost introduse și în Belgia, Spania, Israel, Australia, Italia, Elveția, Germania, Austria, India, Finlanda, Cipru etc.

Agenția Nucleară din Namibia declară în mod explicit că actualele așa-numitele reglementările “sigure” nu protejează cetățenii de consecințele pe termen lung ale utilizării telefoanelor mobile.

De ce, totuşi, mai multe țări din întreaga lume sînt atît de rezervate faţă de radiații mobile?

Deoarece mii de studii le asociază cu cancer și cu multe alte boli. Ele sînt deosebit de periculoase pentru copii, deoarece măduva osoasă a capului copilului absoarbe de 10 ori mai multă radiație decît a unui adult.

Telefoanele mobile și rețelele wireless emit radiații cu microunde, numite emisii radio. Printre efectele biologice negative ale undelor radio fără fir se numără disfuncția sistemului de reproducere, pauze singulare și duble în ADN, crearea de specii reactive de oxigen, disfuncții ale sistemului imunitar, sinteza proteinelor de stres în creier, tulburări de dezvoltare a creierului, tulburări de somn și de memorie, riscul crescut de tumori cerebrale și așa mai departe.

Cel mai grav lucru este că aceste consecințe apar la un nivel de radiație de sute de ori mai mic decît cel permis de standardele internaționale actuale. Iar sursele acestei radiații sînt permise prin lege și vîndute în mod deschis în întreaga lume.

Conform studiilor experimentale, expunerea prelungită la rețelele fără fir reduce numărul de celule ale creierului și duce la decesul celulelor din zonele creierului responsabile de memorie și învățare.

De asemenea, radiația celulară afectează activitatea creierului uman. În 2011, oamenii de știință au descoperit că doar 50 de minute de la un telefon mobil în imediata apropiere a creierului conduc la o creștere a nivelului de glucoză din partea iradiată a creierului.

Studiile preliminare ale compușilor 3G și 4G arată că nivelurile de radiații non-termice modifică de asemenea activitatea electrică a creierului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *