Selectați pagina

Mii de persoane evacuate în Taiwan în urma unei furtuni tropicale “de o severitate extrem de rară”

Mii de persoane evacuate în Taiwan în urma unei furtuni tropicale “de o severitate extrem de rară”

Casele au fost acoperite complet de ape în unele regiuni ale insulei, iar armata a trebuit să intervină pentru a-i salva pe sinistraţi.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva mii au fost evacuate în Taiwan în urma unei furtuni tropicale “de o severitate extrem de rară”, după cum a anunţat Agenţia Naţională de Meteorologie, citată sâmbătă de AFP, si Agerpres.

În unele regiuni din centrul şi sudul ţării cantităţile de precipitaţii au fost de aproape un metru, iar televiziunea a difuzat imagini cu localităţile acoperite complet de ape, în care armata a intervenit cu dificultate pentru a salva persoanele vârstnice sau copiii rămaşi blocaţi în locuinţele inundate.

O sută de persoane au fost rănite, iar alte şase au decedat începând de joi în urma intemperiilor, trei dintre acestea pierzându-şi viaţa după ce o schelă pe care se aflau s-a prăbuşit.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate, multe dintre acestea fiind în continuare în adăposturi temporare, sâmbătă dimineaţa, când furtuna a părăsit insula.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке