Mii de oameni protestează în New Jersey în timp ce legea de eliminare a excepţiilor la vaccinare pe motive religioase tărăgănează în Senat

Protestele Masive Scufundă Atacul din New Jersey asupra Excepţiilor de la Vaccinare pe Motive Religioase, spune Del Bigtree de la ICAN

Într-o mare victorie pentru cetăţenii din New Jersey şi pentru libertatea medicală şi religioasă, Senatul de Stat a eşuat în încercarea sa de a trece o lege care ar elimina excepţiile de la vaccinare pe motive religioase, potrivit organizaţiei non-profit Reţeaua de Acţiune prin Consimţământ şi Informare (ICAN).

Mii de părinţi au protestat înăuntrul şi în faţa clădirii State Capitol pentru mai bine de zece ore luni, cântând  “Kill the Bill,” “We Will Not Comply” “My Child, My Choice” and “Stay Strong, Lagana!” referindu-se la Senatorul de New Jersey, Joe Lagana.

“Aceasta este o victorie pentru oamenii din statul New Jersey,” spune Del Bigtree, fondatorul ICAN. “Această lege a fost trecută repede peste dezbateri şi a fost programată să treacă, dar oamenii buni din New Jersey s-au ridicat şi le-au amintit politicienilor cine sunt cei responsabili de copiii lor.”

Controversata lege S2173 ar fi pus capăt unei reguli care permitea ca mai mult de 14 000 de studenţi de la stat să refuze vaccinarea din cauza convingerilor religioase ale familiilor lor. A fost ceva similar cu legile recent trecute în statele California şi New York.

Luni dimineaţă, legea din New Jersey a trecut de Adunarea de Stat cu 45-24 voturi şi şapte abţineri.

Senatorul de Stat Joseph Vitale (D-Middlesex), care a propus legea, a spus că a fost la distanţă de un vot de a trece, astfel încât nu se va ţine şi un vot în Senat.

Legislatura din New Jersey va avea o ocazie să revizuiască legea în ianuarie, înainte de sfârşitul sesiunii de doi ani ce se termină pe 13 ianuarie. Dar dacă legea nu trece înainte de 13 ianuarie, întregul proces va trebui reluat în sesiunea următoare.

Emisiunea săptămânală medicală online “The HighWire with Del Bigtree” a fost singura sursă media care s-a ocupat de protestul live, adunând mai mult de 250 000 vizualizări pe paginile lor de Facebook, YouTube şi Twitter în cursul zilei.

Intreaga stire la:

Massive Public Pushback Sinks New Jersey’s Attack Upon Religious Exemptions For Vaccines, Says ICAN’s Del Bigtree

Surse:
https://vaccineimpact.com/2019/thousands-protest-in-nj-as-vaccine-bill-to-remove-religious-exemptions-stalls-in-the-senate/

thehighwire.com/massive-public-pushback-sinks-new-jerseys-attack-upon-religious-exemptions-for-vaccines-says-icans-del-bigtree

Traducerea: Costin Ştirbu.