Selectați pagina

Mii de oameni la Sarbatoarea Sfantului Iov din Poceaev

Mii de oameni la Sarbatoarea Sfantului Iov din Poceaev

sarbatoare sfantul iov poceaev 2016 91_tIn ziua de 19 mai 2016, la Sărbătoarea Sfantului Iov de la Poceaev (1651), în Catedrala Adormirii Maicii Domnului a Lavrei Poceaev, a fost oficiata Sfanta Liturghie, potrivit unor surse din cadrul Departamentului de Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, citat de Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Granitelor.

Slujba a fost condusa de Mitropolitul Antonie de Boryspil si Brovary, alaturi de acesta slujind Mitropolitul Serghie de Ternopil și Kremenets, Mitropolitul Vladimir de Poceaev, Arhiepiscopul Alexandru de Gorodnik, Episcopul Nicolae de Manhattan, precum și numeroși clerici.

In sfantul lacas ortodox al Adormirii Maicii Domnului s-au rugat, cu aceasta ocazie, numerosi credincioși, care la sfarsitul Sfintei Liturghii au participat la o procesiune cu moaștele Sfantului Iov, la biserica din pestera, unde a fost făcută o rugăciune.

În aceeași zi, seara, a avut loc o întâlnire a tinerilor, in Mănăstirea Sfanta Treime.

In articolul de fata va punem la dispozitie un material video (partea dreapta) oferit de Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Granitelor, surprinzand cele mai importante momente ale slujbelor oficiate cu aceasta ocazie.
Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке