Peste 11,4 mii de locuri de muncă sunt vacante la moment în Republica Moldova, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, relatează de agrotv.md. Cele mai multe sunt disponibile în municipiile Chișinău, Bălți, dar și orașul Ungheni.

angajam

Piaţa forţei de muncă din Republica Moldova: Companiile au mii de locuri de muncă vacante dar găsesc foarte greu angajaţi

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile mai mult de 1.800 de posturi vacante. Cele mai multe oferte sunt pentru specialiștii din domeniul sănătății. Și inspectorii și ofițerii în organele de drept sunt la mare căutare.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia oferă peste 9.500 de locuri de muncă, peste 84 la sută din total.

Cele mai multe sunt disponibile în industria textilă și confecții, urmată de domeniul transportului şi telecomunicaţii. Totodată se caută operatori, aparatişti, maşinişti.

Persoanele care sunt în căutarea unui job, se pot adresa la sediile teritoriale ale Agenției Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.