Notă: Ce spune Legea în România, legat de prelevarea de organe a unui pacient aflat în moarte cerebrală? Să cităm din „LEGE nr.2 din 8 ianuarie 1998 privind prelevarea şi transplantul de ţesuturi şi organe umane„, CAPITOLUL II – Prelevarea de ţesuturi şi organe umane, Art. 8. – (1):

„Prelevarea de ţesuturi şi organe umane de la persoanele decedate se efectuează numai dacă moartea cerebrală a fost confirmată medical.”

În continuare cităm ştirea apărută pe exquis.ro:

Internat la spitalul Floreasca, acolo unde a fost internat în comă, după ce soţia l-a găsit prăbuşit în casă, Mihai Constantinescu dă semne de revenire. Cel puţin aşa spune bunul prieten al artistului, Adrian Daminescu.

„De cinci zile este stabil, a fost scos de pe aparate şi mai mişcă şi câte un deget din când în când”, a fost anunţul incredibil făcut de Daminescu la România TV. „Sper să aibă aceeaşi evoluţie pe care a avut-o Gabi Cotabiţă”, a mai spus celebrul cântăreţ.

Actuala soţie a cântăreţului şi fosta au mers şi la biserică

La câteva zile de la teribila întâmplare, actuala soţie a artistului, Simona Secrier, a fost surprinsă dând acatiste la biserica Radu Vodă din Capitală. Acolo unde se ştie, se află moaştele Sfântului Nectarie, cel grabnic ajutător al celor bolnavi.

De asemenea, îndemnuri la rugăciuni a transmis mai mereu şi fosta soţie a lui Mihai Constantinescu. Zilele trecute, Mihaela Constantinescu le mulţumea celor care au trimis un gând bun către îndrăgitul cântăreţ şi le transmitea că „rugăciunile lor au făcut minuni”. „Să ne rugăm pentru miracolul vieţii şi pentru Mihai!”, scria prima nevastă a lui Constantinescu pe Facebook.

Gabriel Cotabiţă, revenire spectaculoasă

Ceea ce i s-a întâmplat lui Gabriel Cotabiţă în urmă cu câţiva ani le dă speranţă tuturor, nu doar că Mihai Constantinescu va depăşi această cumpănă, dar va redeveni cel care a fost.

Pentru că deşi a fost adus la urgenţă cu scor Glasgow 3, adică aproape mort, şi după ce a stat săptămâni întregi în comă, Gabriel Cotabiţă şi-a revenit miraculos. Treptat-treptat şi-a reluat activitatea, spectacolele, a scos şi noi piese şi… s-a căsătorit.