Selectați pagina

Miere de păpădie: detoxifică organismul şi în special ficatul şi vezica biliară

Miere de păpădie: detoxifică organismul şi în special ficatul şi vezica biliară

Mierea de păpădie preparată în casă nu este o miere propriu-zisă, ci mai degrabă o dulceaţă, sau un sirop mai gros.

Cred că s-a optat pentru folosirea termenului miere datorită consistenţei, care seamănă destul de mult cu cea ca mierii originale. Dacă vă deranjează folosirea cuvântului miere, puteţi să-i spuneţi pur şi simplu dulceaţă şi gata.

Am făcut două borcane de 400 de grame de miere din următoarele ingrediente: 500 de grame de flori de păpădie (fără codiţe), 700 de grame de zahăr, o jumătate de lămâie, 500 ml de apă.

Florile se culeg şi se prepară în aceeaşi zi.

Se spală bine, apoi se pun la fiert timp de jumătate de oră doar cu apa.

Se lasă la răcit şi la macerat până a doua zi. Se strecoară prin tifon şi se storc bine florile. Lichidul rezultat se pune într-un vas încăpător (chiar dacă fierbeţi la foc mic, tot se va umfla şi nu cred că aveţi chef să-l culegeţi de pe aragaz) împreună cu zahărul şi cu feliile de lămâie curăţate de coajă şi de pieliţa albă (le curăţaţi ca pe portocale, dar îndepărtaţi şi pieliţa albă, se vor sfărâma la fiert şi vor fi delicioase în dulceaţă). Fierbeţi până capătă consistenţa mierii, dar aveţi grijă că această consistenţă se obţine când dulceaţa este rece, deci faceţi testul picăturii (trebuie să fiarbă minim o oră şi maxim până are consistenţa pe care v-o doriţi) – se pune o picătură de dulceaţă pe o farfurie rece şi se testează consistenţa.

Pe net am găsit multe articole despre binefacerile acestui sirop de păpădie, iar printre ele se pare că se numără şi efectul de detoxifiere a organismului şi în special a ficatului şi a vezicii biliare. Eu vă recomand să preparaţi mierea de păpădie pentru că e delicioasă pe pâine cu unt, dar bănuiesc că dacă luaţi câte o linguriţă dimineaţa, alături de un ceai, nu are ce să vă facă rău. Şi dacă tot culegeţi flori pentru miere, nu uitaţi să strângeţi şi o mână de frunze, să le faceţi salată cu un strop de ulei şi un pic de zeamă de lămâie. E uşor amăruie, dar dacă frunzele sunt tinere, e delicioasă! Atenţie – culegeţi frunze mai mărunte şi puneţi-le în salată întregi sau maxim rupte în două. Cu cât le mărunţiţi mai tare, cu atât îşi vor lăsa acel suc amar şi salata va fi necomestibilă.

Sursa: La Frunza

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *