Microsoft este pe punctul de a lansa o nouă versiune Word care utilizează inteligența artificială pentru a vă ajuta să scrieţi folosind un limbaj „politically correct”.

Mai precis, sugerează ce cuvinte să foloşiţi, ce expresii şi cu ce să le înlocuiţi pentru a nu deranja pe nimeni, scrie evz.ro

Noua facilitate, intitulată „Idei în Word „, va recomandă schimbarea unor expresii „sensibile” precum „Avem nevoie de sânge proaspăt aici”. Imediat se va transforma din „sânge proaspăt” în „angajați noi”.

„Acest lucru ar putea evidenția pasaje în care scrierile tale exprimă prejudecăți sexiste”, afirmă Fast Company. Dacă aveți tendința de a spune „poştaş“ sau „congresman“ în text, software-ul sugerează să folosiţi „agent de corespondenţă“ sau „congressperson“ pentru a elimina „om“. Sau „ofițer de poliție”, în loc de „polițist”.

Termenul „persoană cu handicap“ va fi înlocuită cu „persoană cu dizabilități“. Programul va „verificare inclusiv“ cuvinte de căutare sau expresiile care ar putea fi „jignitoare“ pentru o persoană din altă țară sau de altă cultură. ​_

„Începând din această toamnă, oamenii care lucrează în Word, vor putea primi sugestii atunci când vor folosi un cuvânt care poate fi ofensator. Ar fi o caracteristică care ar determina utilizatorii să se exprime fără a deranja” a explicat John Roach pe site-ul oficial al Microsoft în această săptămână. În plus față de corecțiile familiare pentru erorile de ortografie și gramatică, „Ideas in Word” va oferi, de asemenea, sfaturi pentru un limbaj „corect politic”, potrivit Microsoft.

Sursa: https://www.foxnews.com/tech/microsoft-ai-word-politically-correct