Selectați pagina

Microsoft vor să creeze un sistem computerizat care să locuiască în celulele umane și să le restarteze dacă apare cancerul

Microsoft vor să creeze un sistem computerizat care să locuiască în celulele umane și să le restarteze dacă apare cancerul

Microsoft vrea să se implice mai mult în sistemul de sănătate prin implementarea inteligenței artificiale și a învățării automatizate în cercetarea și tratamentul cancerului.

La începutul anului, compania a lansat Helthcare NExT, un proiect menit să reunească inteligența artificială, cercetarea pentru sănătate și expertiza partenerilor din industrie.  Healthcare NExT are scopul de a trata bolile fatale și a oferi oamenilor modalități de a trăi mai sănătos, anunţă playtech.ro

„E o provocare imensă”, a spus Peter Lee, Corporate Vice President LA Microsoft Research NExT. „Dar credem că tehnologia – mai exact cloud, inteligența artificială și intrumentele de colaborare și optimizare a afacerii – va avea un rol central pentru sănătate și transformare.”

Healtcare NExT se extinde acum către cercetarea cancerului, în speranța de a găsi un leac sau un tratament eficient împotriva bolii. Celulele canceroase sunt privite, din perspectiva Microsoft, drept erori de sistem – erori care pot fi reprogramate în loc de distruse, șterse în loc de omorâte.

Cercetarea cancerului realizată de cei de la Microsoft are loc într-unul din laboratoarele biologice din Cambridge, Marea Britanie. Anul trecut, o echipă de oameni de știință a dezvăluit că încearcă să găsească un sistem computerizat care să locuiască în celulele umane și să le restarteze dacă apare cancerul. Un alt proiect presupunea folosirea învățării automatizate pentru a scana tumori, a organiza datele pacientului și a descoperi tratamente mai bune.

Eforturile Microsoft de a lupta împotriva cancerului sunt asemănătoare eforturilor IBM de a-l folosi pe Watson cu același scop. Watson folosește inteligența artificială și învățarea automatizată pentru a oferi aceleași tratamente ca doctori. Ținând cont că cercetarea cancerului implică sortarea unui volum extrem de mare de date, învățarea automatizată ar putea ușura cu mult acest proces.

„Suntem foarte entuziasmați cu privire la oportunitățile de a face o diferență în sistemul de sănătate”, a spus Microsoft. „I-am ascultat cu atenție pe clienții și partenerii noștri din sectorul sănătății și le-am auzit mesajul: să muncim împreună, să inovăm împreună și să creem soluții care pot încuraja oamenii să trăiască vieți mai sănătoase.” Poate că leacul pentru cancer nu va fi găsit chiar imediat, însă implicarea companiei Microsoft în cercetarea acestei boli este promițătoare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.