Selectați pagina

Metode de avort: crimă sau nu?

Metode de avort: crimă sau nu?

avortAvort prin chiuretaj

Este metoda cea mai des utilizatǎ la noi în ţarǎ. La început se dilatǎ colul uterin pentru ca medicul sǎ poatǎ pǎtrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterinǎ. Cu ajutorul unui instrument care seamǎnǎ cu un cleşte, se extrage copilul care astfel este rupt în bucǎţi. Dupǎ ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleazǎ dacǎ copilul a fost scos în totalitate prin ,reconstituirea” lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infecţii, perforǎri uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii.

Avort prin aspiraţie

Este o metodǎ mai modernǎ care a început sǎ fie practicatǎ şi la noi în ţarǎ. Prin colul uterin dilatat, medicul introduce în cavitatea uterinǎ un tub flexibil din plastic. Sub presiune, copilul este rupt în bucǎţi şi aspirat cu o forţǎ de 10-30 de ori mai mare decât cea al unui aspirator. La început sunt rupte picioarele şi mâinile, iar apoi coloana vertebralǎ, capul rǎmânând pe loc. Acesta fiind prea mare pentru a fi aspirat, medicul îl va sfǎrâma cu ajutorul unui instrument, dupǎ care va fi aspirat.

Avort cu hormonul prostaglandine

Aceastǎ metodǎ nu este încǎ folositǎ la noi în ţarǎ dar este folositǎ în ţǎrile occidentale când femeia nu-şi doreşte copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct în musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. Copilul va fi sfaramat si expulzat practic din uter, insa uneori supravieţuieşte câteva ore dupǎ aceastǎ manevrǎ.

Avort prin histerotomie (operaţie cezarianǎ)

Aceastǎ metodǎ este de fapt o intervenţie chirugicalǎ prin intermediul cǎreia este deschis uterul femeii şi se extrage copilul care apoi este “aruncat”. Aproape toţi copiii supravieţuiesc acestei operaţii, motiv pentru care ei vor fi omorâţi prin injecţii letale sau sunt pur şi simplu lǎsaţi sǎ moarǎ. Ei mor astfel dupǎ câteva ore, dupǎ un chin prelungit.

Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone)

Aceastǎ substanţǎ chimicǎ este un antihormon acre blocheazǎ Progesteronul, un hormon necesar sarcinii. Acest hormon este administrat în primele 7 sǎptǎmâni de sarcinǎ, de patru ori într-un interval de 12 zile. Astfel, încet dar sigur, este distrusǎ placentǎ iar copilul se va sufoca. Prin aceastǎ metodǎ poate fi omorât un copil în varstǎ de pânǎ la 49 de zile! Sângerǎrile care urmeazǎ sunt semnificative, ele sunt cu atât mai mari cu cât copilul este mai în vârstǎ şi pot dura o sǎptǎmânǎ. În cazul în care copilul trǎieşte va fi omorât cu o injecţie.

Sursa: avort.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

4 Comentarii

 1. Alimpesc Claudiu

  Nu mai apare Newsletter-ul, De Ceeeeeeeee??????????????

  Răspuns
  • Apărătorul Ortodox

   Ne cerem scuze pentru incomodităţile create. Lucrăm la readucerea functionalităţii abonării la ştirile site-ului. În curînd va fi.

 2. Vladimir

  Iertati-ma, vreau sa enunt parerea mea personala refaritor la cuvintul “avort”…

  Ar fi corect nu “avort” ci “omor”.

  De ce?

  Pentru ca: In primul rind “omor” suna mai aspru (analogie cuvintelor intinatul-spurcatul, desfrinatul-curvarul etc.), deci, si asupra constiintei are un ecou mai mare, deci si asupra hotaririi finale.
  Intr-al doilea rind: cuvintul “omor” creaza un alt spatiu de imaginare mult mai vast cu toate semnificatiile ce i se atribuie.

  Lucrului trebuie sa i se spuna pe fata si atunci acest cuvint te mustra mai tare. In final asi vrea sa zic ca e un moment foarte si foarte important!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.