Selectați pagina

Metoda prin care opt indivizi au furat 200.000 de euro din bancomate fara sa le atinga.

Metoda prin care opt indivizi au furat 200.000 de euro din bancomate fara sa le atinga.

bancomatOpt indivizi suspectati ca au pradat mai multe bancomate din Romania, Rusia, dar si alte tari au fost retinuti de politisti.

Spectaculos este ca hotii au reusit sa scoata banii din bancomate fara sa le atinga, doar cu ajutorul unui virus, special creat pentru a controla bancomatele. Cei opt au reusit sa fure 200.000 de euro din Romania, Ungaria, Cehia, Spania si Rusia.

Suspectii sunt acuzati ca ar fi furat din ATM-uri peste 200 de mii de euro, folosindu-se de un virus informatic. Virusul ar fi fost creat de un hacker rus si cumparat de liderul gruparii in decembrie 2014. Timp de un an de zile, acesta ar fi folosit programul ca sa atace si sa goleasca zeci de ATM-uri din Romania, dar si din alte tari aflate in vecinatate.

Anchetatorii au stabilit si modul de operare al gruparii: unii identificau bancomatele care aveau un punct sensibil: nu erau incastrate in perete.

Era important ca ATM-ul sa aiba spatele liber, pentru ca pe aici infractorii se legau la aparat si introduceau virusul. Odata intrat, acesta modifica softul si banii incepeau pur si simplu sa curga. Asa au fost golite pe rand mai multe bancomate.

Actionau numai sambata noaptea, iar suma maxima care era extrasa o data era de 4.000 de lei. Acum, anchetatorii vor sa recupereze prejudiciul de aproape un sfert de milion de euro.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.