folie antiradarŞoferii din Rusia au găsit cum să iasă basma curată din situaţiiile când încalcă legea şi au fost surprinşi de camerele de supraveghere a traficului. Astfel, a fost inventată o folie antiradar ilegală care se aplică pe numărul de înmatriculare şi fac invizibile cifrele atunci când sunt fotografiate. 

Mai mult, un internaut a ţinut să-şi împărtăşească experienţa cu alţi şoferi şi a postat un filmuleţ în care arată cum se aplică folia care poate fi cumpărată de pe Internet.

Apoi, bărbatul a fotografiat cu telefonul numărul acoperit cu abţibildul special, ca să demonstreze că cifrele chiar „dispar” dacă sunt acoperite cu această folie.

Contactaţi de Publika.md, reprezentanţii  Inspectoratului Naţional de Patrulare susţin că şoferii din Moldova vor încălca legea dacă vor proceda la fel.

„Evident că este ilegală această procedură de ascundere a numărului de înmatriculare. Inspectoratul Naţional de Patrulare nu cunoaşte despre folosirea acestei metode pe teritoriul Republicii Moldova, dar dacă va fi depistată se vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a o combate. Cetăţenii nu realizează că nu fac altceva decât să-şi pună viaţa în pericol„, a declarat şefa Serviciului Relaţii cu Publicul la Inspectoratul Naţional de Patrulare, Diana Fetco.

Publika.md reaminteşte că sistemul de monitorizare şi control al traficului rutier urmează să fie pus în funcţiune pe 15 ianuarie.

Proiectul de instalare a camerelor de supraveghere este susţinut financiar de Republica Populară Chineză. Costul acestuia se ridică până la patru milioane şi jumătate de dolari. Alte peste şase milioane au fost alocate de Guvern.

Potrivit autorităţilor, până la sfârşitul anului 2015 vor fi instalate camere de supraveghere şi pe traseele naţionale.

[youtube]http://youtu.be/VAV2BrN9UZA[/youtube]

Sursa: publika.md