O dresoare de câini, care a locuit mai mulți ani la Chișinău, devenind cunoscută pentru așa numitele ghetouri pentru patrupezi, a fost condamnată în Transnistria pentru escrocherie.

Istoria acestei persoane ar putea părea banală, dacă nu ținem cont de un aspect: în Moldova, dresoarea era femeie – Iulia, iar în Transnistria a devenit bărbat – Nikita. Ocupația a rămas aceeași, sub titlul de dresor de câini se ascundea, mai degrabă, un agresor al animalelor, scrie Crime Moldova.

Autoritățile de la Tiraspol au găsit-o vinovată pe Iulia, chiar dacă se prezenta Nikita, de escrocherie, după ce aceasta a luat un câine de la un tiraspolean pentru a-l dresa, dar l-a vândut ulterior în Moldova cu 200 de dolari SUA. La 15 martie, femeia-bărbat a fost condamnată și va trebui să muncească 240 de ore în folosul comunității transnistrene și să achite prejudicii de peste 4 mii de ruble.

În total, zeci de posesori de câini din Transnistria ar fi devenit victime ale serviciilor Iuliei-Nikita.

Iulia fusese reținută la 22 ianuarie în stânga Nistrului și le-a declarat oamenilor legii că a vândut câinele care i-a fost încredințat pentru dresaj din cauza problemelor financiare.

Femeia devenise anterior subiect al unui scandal legat de câini și în Moldova, fiind acuzată de mai mulți posesori și iubitori de câini că ar fi torturat până la moarte animale.

După acest scandal, Iulia s-a mutat în Tiraspol unde și-a atribuit numele de Nikita pentru a putea continua activitatea de dresor. Un reportaj al presei din regiune arată că schimbarea Iuliei în Nikita fost făcută și fizic.