Selectați pagina

Mesaj răsunător al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos către Fanar și către Papă

Mesaj răsunător al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos către Fanar și către Papă

LOZINCI ANTIPAPALE DIN PARTEA DUBLEI SINAXE A CELOR 20 DE SFINTE MĂNĂSTIRI ALE SFÂNTULUI MUNTE

Mesaj Sfinta ChinonitaCa unii ce avem răspunderea altarului acestui loc nu ne este îngăduit să îl invităm pe Papă în comunitatea athonită, pentru că noi am păstrat nestricată conștiința dogmatică a Sfântului Munte, care este chivot al Tradiției Ortodoxe și arenă a luptelor duhovnicești.

Comunicatul istoric al dublei Sinaxe a reprezentanților și egumenilor celor 20 de Sfinte Mănăstiri a fost emis ca urmare a informațiilor și știrilor că Papa ar urma să viziteze Sfântul Munte și să liturghisească împreună cu Patriarhul Ecumenic cu prilejul manifestărilor festive dedicate împlinirii a 100 de ani de la integrarea societății athonite în Statul Elen. Mesajul Sfântului Munte se adresează Fanarului și arhiereilor ecumeniști, care, în numele pseudo-unirii deformează conștiința dogmatică a Bisericii, contestă unicitatea Adevărului acesteia și nesocotesc Sfintele Canoane. Avem de-a face cu o proclamație epocală a Sfintei Chinotite a Sfântului Munte, care se adresează multor destinatari, printre care, mai ales, Patriarhia Ecumenică și ecumeniștii – ierarhii filopapiști ai Bisericii Greciei și ai Fanarului. Sfânta Chinotită a Sfântului Munte, prin comunicatul pe care l-a emis pe 24 august (11 august după vechiul calendar) dezminte toate informațiile potrivit cărora Sfânta Chinotită ar fi adresat o invitație oficială către ereziarhul Papă de a vizita Sfântul Munte și de a participa la manifestările festive, care vor avea loc în curând cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la integrarea comunității athonite în Statul Elen. Sfânta Chinotită nu se limitează doar la dezmințire, ci abordează și din punct de vedere dogmatic chestiunea, subliniind în acest sens: ”Conștiința dogmatică, păstrată de veacuri nestricată, a Sfântului Munte, acest chivot al tradițiilor ortodoxe și arenă a luptelor duhovnicești, nu ar îngădui o astfel de acțiune din partea celor responsabili cu chestiunile legate de acest Sfânt Loc al nostru”.

Această declarație a Sfintei Chinotite nu dovedește doar că Sfântul Munte rămâne punctul de reper al Ortodoxiei, ci și că urmărește îndeaproape mersul Dialogurilor Teologice, al rugăciunilor în comun cu eterodocșii și al nesocotirii Sfintelor Canoane de către Patriarhia Ecumenică (de care Sfântul Munte aparține jurisdicțional) și de către arhiereii ecumeniști și filopapiști ai Bisericii noastre. Afirmația Sfintei Chinotite că Sfântul Munte păstrează de veacuri nestricată conștiința dogmatică este interpretată de către unele cercuri bisericești ca sugerând că dogmele ortodoxe sunt stricate de către unii factori bisericești de dragul pseudo-unirii cu papistașii și cu alți eretici creștini. În paralel subliniază că Papa a deformat Evanghelia, propovăduiește erezie și cacodoxie, se află în afara adevăratei Biserici și a adevăratei credințe și ca atare nu are ce căuta în Sfântul Munte.

Comunicatul

Prezentăm în întregime comunicatul Sfintei Chinotite din 24 august 2013:

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos Karyés,

11/24 August 2013

Nr. Prot. F.2/32/2410

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos face cunoscut faptul că zvonul lansat de o parte a presei bisericești despre o așa-zisă trimitere a unei invitații către Papa Romei pentru ca acesta să viziteze Sfântul Munte este complet neîntemeiat și mincinos. Ne exprimăm surprinderea față de difuzarea unor astfel de știri fără cea mai mică verificare a lor, și mai ales de către presa bisericească. Conștiința dogmatică, păstrată dintotdeauna neschimbată, a Sfântului Munte, acest chivot de tradiții ortodoxe și arenă a luptelor duhovnicești, nu ar îngădui o astfel de acțiune din partea celor responsabili cu chestiunile legate de acest Sfânt Loc al nostru. Adresându-ne către tot omul bine intenționat, îl rugăm părintește și frățește să nu dea crezare unei astfel de “știri” rău intenționate, ci atitudinii responsabile a Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos.

Întruniți în Sinaxă comună, toți reprezentanții și Întâi Stătătorii

celor douăzeci de Sfinte Mănăstiri ale Sfântului Munte Athos

Se cuvine menționat că, începând cu mijlocul luni iunie, cercuri ecumeniste ale Patriarhiei Ecumenice și ale Bisericii Greciei au pus în circulație zvonul că Patriarhul Ecumenic și Ministerul Elen de Externe se vor îngriji de venirea Papei în Grecia și anume în Sfântul Munte. La începutul lui iulie, zvonul a devenit știre, potrivit acelorași cercuri, și afirma că Sfânta Chinotită a Sfântului Munte, de multă vreme redusă la tăcere, s-ar fi supus presiunilor Fanarului și ale Statului și că ar fi trimis o invitație oficială Papei, pentru a fi prezent la manifestările comemorative. De la mijlocul lui iulie, ”informației” i s-a mai adăugat faptul că Papa și Patriarhul Ecumenic vor liturghisi împreună în Sfântul Munte. Această ”informație” a fost publicată în multe pagini de internet bisericești, periodice și ziare, printre care și Orthódoxos Týpos. Sfântul Munte, în intervalul cât Orthódoxos Týposși-a oprit funcționarea pe durata lunii august datorită concediilor, a publicat comunicatul menționată. E posibil ca dezmințirea să fie amară pentru noi, dar ne bucurăm că putem transmite adevărata știre, anume că Sfânta Chinotită a declarat cu tărie că cei ce strică dogmele nu au ce căuta în Sfântul Munte. Prin urmare, Sfântul Munte îl consideră pe Papă ereziarh, iar Vaticanul, un simplu stat, iar nu Biserică canonică. Este știut că Patriarhul Ecumenic îl numește pe Papă Preasfințit frate al Bisericii Vechii Rome, dar Sfântul Munte nu acceptă această teorie a Patriarhului Ecumenic, după cum nu o acceptă nici un creștin ortodox.

Orthódoxos Týpos, 6 septembrie 2013, nr. 1988, pp. 1,6.

Traducere Anna Theodorou (G.O.)

Monahii de pe Muntele Athos se tem de un amestec extern în treburile mănăstirilor athonite

patr-bartholomeos21

În cadrul întâlnirii cu premierul grec, monahii din Athos şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu informaţiile potrivit cărora Guvernul grec intenţionează să invite mai mulţi oameni politici, cu ocazia ceremoniilor legate de împlinirea a 90 de ani de când Athosul a intrat sub administrarea Greciei (sub titlul de teritoriu sub mandat prin Conferinţa de la Lausanne din 1923, n. red). Printre invitaţi ar figura preşedintele SUA, Barack Obama, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şefii marilor puteri occidentale. În timpul întrevederii avute cu şeful Guvernului de la Atena, delegaţia athonită a ţinut să amintească premierului Samaras că Sfântul Munte nu este un loc pentru astfel de sărbători fastuoase şi evenimente mondene.

 

Sursa: graiulortodox.ro/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  aceştia-s diavoli naturali:

  http://www.thebeatlesneverexisted.com/forum/mo-eye-1.jpg

  http://www.whale.to/b/obama2em.jpg

  un mikiduţă dintr-o roabă a Lui Dumnezeu zicea odată, de v-aş vedea împreună cu catolicii v-aş săruta mâinile şi picioarele.

  azi e destul să pui o simplă întrebare oricărei feţe bisericeşti – sunt oare papistaşii eretici? şi ce vor răspunde, veţi vedea în ce duh sunt şi ei.

  oricum azi pentru tichete (bani) îşi vând şi fratele şi sora şi tata şi mama, cu atât mai mult şi Domnul se trădează, pentru că omul mai degrabă crede în ceea ce vede.

  vor călca sau nu, dar slujbele oricum vor să le schimbe.
  lor le trebuie să amestece, apoi antihrist va zice că, nuuu, pe voi va amăgit cu religia şi va permite orice (ceea ce vedem şi azi).

  sfârşitul va fi în apropiere de vremea când vor pelerina şi va spurca talpa femeiei Sfântul Pământ al Muntelui Athos.

  Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine.. .. Putman din Rusia a încercat de 3 ori să zboare pe Sfântul Munte Athos, şi nu i s-a primit pentru că a învălut elecopterul un nor negru, din care motiv piloţii nu vedeau nimic s-au întors înapoi.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.