Medicul Monica Pop a declarat, luni, că este nevoie de o informare corectă a oamenilor în ceea ce privește vaccinarea, care să cuprindă date despre posibilele reacții adverse, astfel încât fiecare persoană să decidă, cunoscând și riscurile, dacă se vaccinează sau nu.

Este mai mult o campanie de amenințare, decât de informare, a subliniat medicul Monica Pop, la Antena3, referitor la comunicarea autorităților despre vaccinarea anti-covid.

„Unde ați văzut dumneavoastră campanie de informare? E o campanie de amenințare mai mult, decât de vaccinare, pentru că s-a spus permanent „vaccinați-vă!”, imperativ și, mai mult decât atât, s-au impus metode punitive drastice pentru cei care nu se vor vaccina. Dar eu campanie de informare nu am văzut! Nu am văzut absolut deloc.

Se spune că s-a publicat… eu nu am văzut nimic publicat despre prospectul respectiv și eu cred că fiecare om care dorește să se vaccineze și indiferent de ce poziție are față de vaccinare, trebuie să aibă prospectul în mână pe care să îl citească, după care să ia o hotărâre. Așa cum consideră de cuviință.

Încă o dată vă spun. Nu informare, însă amenințare în permanență. Și nu cred că este normal. Mai mult decât atât, există o reclamă, dacă se poate spune așa, în care se spune că virusul ucide. Ori, acest lucru, nu este adevărat. Virusul poate ucide, e adevărat! Dar nu se poate spune că virusul ucide! Pentru că, în momentul în care ai spus așa ceva, sigur că orice om s-a infectat cade moral. Și zice „dacă tot mor, asta e situația”. Adică el oricum va muri”, a declarat Monica Pop, la Antena 3.

Potrivit acesteia, autoritățile trebuie să informeze și despre posibilele riscuri trecute în prospectul vaccinului sau despre reacțiile care deja au apărut acolo unde a început vaccinarea.

„Eu aș vrea să știu mai multe despre acest vaccin și adevărul. Pentru că nu e adevărat că au fost reacții foarte puține. Au fost reacții și, spunându-le crește credibilitatea, eu așa cred. Pentru că, dacă se spune că nu e niciun fel de problemă, că nu se întâmplă absolut nimic, nu e ok. Nu există niciun fel de medicament de pe fața pământului, niciun act medical și absolut nimic fără riscuri. Și despre asta nu s-a vorbit. Nu se poate treaba asta, oamenii trebuie informați corect. Nu amenințări, panică și inducere în stări depresive, pentru că asta s-a întâmplat și se întâmplă în continuare. (…)

Vaccinurile, fără doar și poate, au salvat omenirea. Însă cuvântul sigur nu are ce să caute lângă un act medical, oricare ar fi acela. Pentru că siguranță nu există în medicină. Există procent de eficacitate, care poate fi foarte mare.

S-ar putea ca vaccinul să fie foarte ok, e perfect posibil, dar trebuie să și aflăm și trebuie să și citim despre el. Și dacă cei care au întocmit prospectul au scris niștre lucruri corecte, care nu ne se spun, nu este un lucru normal și nici corect față de oamenii din țara aceasta”, a concluzionat Monica Pop la Antena 3.

Totodată, Monica Pop a spus că nu o să se vaccineze, deoarece are una „dintre marile contraindicații”, și anume, a suferit în trecut un șoc anafilactic de la un medicament citostatic.