Selectați pagina

Medicii olandezi au aflat răspunsul! De ce sunt periculoase antibioticele?

Medicii olandezi au aflat răspunsul! De ce sunt periculoase antibioticele?

pastileMedicii olandezi au stabilit ca administrarea de antibiotice la varste fragede amplifica substantial riscul aparitiei ulterioare a unor afectiuni alergice, scrie incomemagazine.ro.

Cercetatorii au analizat 22 de lucrari de specialitate realizate in intervalul 1966-2015 si consacrate influentei exercitata de intibioticele in primii ani de viata asupra aparitiei unor boli, in special a dermatitei si a rinitei alergice, cunoscuta si sub numele de febra de fan. Pentru aprofundarea studiului lor, oamenii de stiinta au ales, pentru primul caz de afectiune un numar de 395.000 de pacienti, pentru a doua – aproape 230.000. Circa 65.000 prezentau simptomele ambelor boli.

S-a constatat, astfel, ca riscul de dezvoltare a dermatitei din cauza antibioticelor administrate la varste fragede a fost de 14-41%. Eventualitatea aparitiei rinitei alergice fiind de 14-56 de procente. Medicii olandezi au explicat ca aparitia unor astfel de afectiuni alergice rezida in distrugerea microorganismelor din intestin, ca urmare a tratamentelor cu antibiotice. Acest lucru conduce la slabirea sistemului imunitar, ceea ce sporeste vulnerabilitatea organismului la alegerii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке