Natasha HarrisNatasha Harris a murit în urmă cu trei ani, însă cazul ei a continuat încă să dea de furcă medicilor legiști până de curând, când au obținut soluția la dilema lor. Într-adevăr, consumul în cantități mari de Coca-Cola a „reprezentat un factor substanțial” în decesul femeii de doar 30 de ani, din Noua Zeelandă.

 Femeia, care avea 8 copii, obișnuia să consume zilnic 10 litri de Cola. Rudele ei o catalogau drept dependentă și spuneau că intra în sevraj dacă, din vreun motiv, nu putea bea. Se pare că băutura răcoritoare i-a provocat și carierea puternică a dinților, urmată de pierderea lor.

 Medicii legiști au apreciat că femeia consuma de două ori mai multă cofeină decât nivelul maxim admis pe zi, și de 11 ori mai mult zahăr. David Crear, unul dintre medici nu are niciun dubiu că băutura i-a provocat femeii aritmie cardiacă. „Luând în considerare toate datele, dacă nu ar fi fost consumul de cantități foarte mari de Cola, este improbabil că ar fi murit cand și cum a murit”, a spus medicul, citat de BBC.

 Firma americană Coca-Cola se apără însă, spunând că băutura nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.

 „Suntem de acord cu informaţiile furnizate de medicul legist, care spune că ingerarea excesivă a oricărui produs alimentar, inclusiv apa, într-o scurtă perioadă de timp, ca şi consumul insuficient de nutrienţi esenţiali, precum şi imposibilitatea aplicării unui tratament medical adecvat pot fi în mare măsură simptomatice”, a declarat Karen Thompson, purtător de cuvânt al companiei în Oceania, citată de AP.

Sursa: semneletimpului.ro