pericolul vaccinariiPărinții copiulului care se presupunea că a decedase din cauza unui vaccine i-a dat în judecată pe medicii de la Spitalul Raional Briceni. Expertiza medico-legală a bebelușului determină că principala cauză a morții este asfixia mecanică, congestie și encefalopatie hipotoxică, adică copilul s-ar fi înnădușit.
Părinții copilului sunt determinați să investigheze cazul mai departe, iar avocatul copiulului, Tamara Plămădeală, a promis că va monitoriza această situația alături de alte zeci de cazuri unde se invocă neprofesionalismul medicilor înainte de a admnistra vaccinurile.
Acum o săptămână, o mamă din Briceni s-a plâns că copilul ei a decedat recent din cauza unei vaccine. Cartela medicală încă nu i-a fost returnată părinților, iar acest gest îi îngrijorează și mai mult, pentru că medicii ar putea să modifice unele date medicale, se plânge Irina Belicău, mama copilului decedat.
”Medicii nu efectuează o investigație medicală corectă pentru a administra vaccinurile. Aceasta dă dovadă de neprofesionalismul medicilor, pentru că rezultatele contravin expertizelor internaționale, uneori”, a declarat Tamara Plămădeală, avocatul copilului în cadrul emisiunii ”Loc de Dialog” de la Canal Regional.
Medicii susțin că nu au existat contraindicații pentru vaccin, copilul era practic sănătos, însă Irina Belicău îi acuză că examinarea a fost efectuată superficial, fără a prezenta anumite analize.
Amintim că doar în anul precedent, la Centrul pentru Drepturile Omului s-au adresat 10 părinți care s-au plans că din cauza vaccinelor, copiii au avut parte de unele complicații. Rezultatele investigațiilor medicale din Moldova, consideră avocatul copiilor, Tamara Plămădeală, nu corespund realității.
Revoltă împotriva vaccinurilor manifestă oficial peste o mie de părinţi, care au semnat un document, declarând că refuză să-şi imunizeze copiii. Unii pentru că, după ce i-au vaccinat, au avut mari probleme, iar alţii, pentru că nu consideră vaccinarea necesară, sau pentru că le este frică.
”Accesul copiilor la grădiniță este determinat de vaccinări, ceea ce este o încălcare a drepturilor copilului. Fiecare părinte este în drept să administreze sau nu vaccinarea”, a afirmat Tama Plămădeală.
Autoritățile obligă părinţii să-şi vaccineze copiii, însă le propune cele mai ieftine preparate. În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi părinţi evită să-şi vaccineze copiii, de frica unor reacţii adverse severe, care ar putea să le facă micuţilor mai mult rău decât bine. Specialişti susţin însă că vaccinarea ar fi cel mai sigur mod de a-ţi proteja copilul de boli care pot fi fatale.
[youtube]http://youtu.be/MbxVMHnmBB4[/youtube]

MODERATORI: NATALIA GHILAȘCU, RODICA VORNICES via http://canalregional.md