Selectați pagina

Medicamentele și vaccinurile pot fi transmise direct în organism prin unde sonore. Realizarea unei echipe de cercetători australieni. Cum funcționează metoda?

Medicamentele și vaccinurile pot fi transmise direct în organism prin unde sonore. Realizarea unei echipe de cercetători australieni. Cum funcționează metoda?

 

 

 

 

În cadrul testelor pe care oamenii de știință le-au efectuat deja, au reușit să răspândească în organism un vaccin sub forma unor vapori inhalați de plămâni.

“Este ca și cum ai țipa la lichid, iar acesta vibrează și se sparge în vapori. Am folosit unde sonore pentru a reduce timpul asimilării vaccinurilor de la 30 minute la 30 secunde. Munca noastră deschide noi oportunități pentru tratarea mult mai eficientă a diferitelor boli de plămâni prin intermediul celulelor stem, permițându-ne să trimitem celule direct în plămân”, a declarat Amgad Rezk, de la RMIT University.

Puterea combinată a undelor de suprafață și vrac înseamnă că medicamentele pot fi administrate cu o viteză de până la 5 ml pe minut, în loc de aproximativ 0,2 ml pe minut. Pentru ca noua metodă de trimitere a medicamentatiei să poată fi realizat, s-a creat și un dispozitiv numit HYDRA. Device-ul transformă electricitatea care trece printr-un cip piezoelectric în unde sonore, care apoi sunt folosite pentru a sparge lichidul în vaporii inhalati de pacienți.

sursa: http://www.sciencealert.com/a-newly-discovered-type-of-sound-wave-could-lead-to-needle-free-vaccines

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.