Selectați pagina

Măsură extrem de dură pentru a opri răspândirea coronavirusului: Nu mai iese NIMENI din case fără motiv începând de azi

Măsură extrem de dură pentru a opri răspândirea coronavirusului: Nu mai iese NIMENI din case fără motiv începând de azi

Comisia pentru Situații Excepționale, întrunită în această seară, a luat o măsură extrem de dură pentru a opri răspândirea coronavirusului pe teritoriul R. Moldova, relatează Ziarul Naţional.

Cetățenii din municipii, orașe și centre raionale nu vor mai avea voie să iasă din case, fără motiv, începând cu 25 martie curent. Pentru respectarea acestei decizii vor fi implicați și militarii Armatei Naționale, care împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne vor patrula locurile publice.

Potrivit premierului Ion Chicu, în această seară, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, au fost aprobate alte peste 40 de măsuri, în contextul instituirii stării de urgență în R. Moldova.

„Una dintre cele mai importante decizii se referă la limitarea accesului cetățenilor în locurile publice, parcuri, terenuri de joacă etc. Acestă măsură se referă la municipii, orașe și centre raionale și intră în vigoare începând cu 25 marie. Este o măsură dură, dar necesară pentru a asigura stoparea răspândirii coronavirusului”, a precizat premierul.

– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: (i) deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, (ii) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (iii) deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; (iv) deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amînate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie, etc).

– Se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

– Se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.

De menționat că, în această dimineață, Igor Dodon spunea că armata va fi implicată doar dacă se va înrăutăți situația. „Am menționat faptul că forțele Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova fac față sarcinilor ce le sunt impuse, constatând, totodată, și pregătirea subdiviziunilor Armatei Naționale, în caz de înrăutățire a situației”, a spus Dodon.

Amintim că în ultimele 24 de ore laboratorul ANSP a confirmat încă 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19, dintre care 11 cu transmitere locală și patru de import. În total, în R. Moldova sunt înregistrate 109 cazuride infecție cu noul coronavirus, patru dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке