Selectați pagina

Mass-media îngrijorată că informațiile despre persoanele fizice sau juridice care dețin domenii.md rămân inaccesibile

Mass-media îngrijorată că informațiile despre persoanele fizice sau juridice care dețin domenii.md rămân inaccesibile

Informațiile despre persoanele fizice sau juridice care dețin domenii.md rămân inaccesibile publicului larg, chiar dacă întreprinderea MoldData preciza încă în septembrie că datele vor redeveni publice „într-o perspectivă apropiată”, relatează media-azi.md

Atunci, reprezentanții instituției explicau că restricționarea a fost necesară după ce în Uniunea Europeană a intrat în vigoare Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal, cunoscut ca GDPR.

Experți în domeniu contrazic instituția: GDPR-ul nu a fost transpus deocamdată în legislația națională și chiar dacă acest lucru ar urma să se întâmple, Regulamentul nu interzice publicarea unor astfel de date. În opinia lor, prin nepublicarea informațiilor despre deținătorii domeniilor gestionate de MoldData, se încalcă o serie de drepturi universal consfințite.

Mai mult, persistă riscul ca numărul site-urilor ce răspândesc știri false sau articole care dezinformează să crească, fapt confirmat și de jurnaliști. Detalii în noua emisiune Media Azi, realizată de jurnalista Victoria Dodon.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.