Selectați pagina

Mass-media iarăsi difuzează minciuni la adresa Ortodoxiei: În Lavra de la Poceaev nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus

Mass-media iarăsi difuzează minciuni la adresa Ortodoxiei: În Lavra de la Poceaev nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus

Lavra de la Poceaev a cerut ca presa ucraineană care difuzează informații neverificate să-şi amintească de conștiință și responsabilitate.

În Lavra Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus și slujbele sunt sevârşite în regim obişnuit. Acest lucru este menționat în apelul călugărilor și al stareţului mănăstirii Mitropolitul Vladimir de Poceaev către credincioșii și reprezentanții mass media, publicat pe site-ul Lavrei de la Poceaev, relatează Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi.

“În zilele Postului Mare, când Sfânta Biserică ne cheamă la fapte şi trudă de pocăinţă, poporul notru iubitor de Dumnezeu, ca şi întreaga populație a țării noastre, se confruntă cu o încercare”, citim în apel. “În legătură cu răspândirea infecției cu coronavirus, OMS a anunțat pandemia virusului Covid 19, şi în Ucraina s-au introdus măsuri preventive intensive, carantină, iar în unele regiuni, inclusiv în regiunea Ternopil, a fost declarată starea de urgență”.

Călugării au subliniat că “noi, în calitate de credincioși, primim această încercare ca fiind trimisă din mâna lui Dumnezeu, nu căutăm vinovații, dar cu smerenie ne pocăim în fața lui Dumnezeu și cerem milostivire pentru întreaga lume”.

“Înțelegem că din cauza unor măsuri restrictiv, mulți dintre voi nu veți putea vizita iubita Lavră de la Poceaev în acest Post Mare. Dar nu este în puterea noastră să schimbăm ceva”, au notat călugării. “Fiecare dintre noi putem să ne rugăm acolo unde ne aflăm și să ne sprijinim reciproc prin cuvânt și faptă în timpul acestor încercări. În asemenea situații Dumnezeu ne oferă o ocazie specială să demonstrăm compasiunea noastră creștină, mila, curajul și noblețea”.

În ceea ce privește informaţia despre cei patru pelerini din Republica Moldova care ar fi vizitat Lavra de la Poceaev și s-au întors acasă infectați cu coronavirus, mănăstirea a notat că mass media ucraineană care a distribuit această ştire nu a oferit nici o singură sursă oficială care să o confirme.

“În sfânta noastră mănăstire slujbele se săvârşesc în regim obişnuit; nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. <…> Le amintim jurnaliștilor care se grăbesc să distribuie știri fără să le verifice în mod corespunzător, că există asemenea noţiuni ca responsabilitatea și conștiința. Furnizarea de știri despre viața religioasă în acest context nu îi va îndepărta pe credincioși de biserică şi de participarea la slujbe, ci dimpotrivă va intensifica nemulțumirea și neîncrederea față de autorități, pentru că oamenii vor crede că acest guvern încearcă să influențeze conștiința oamenilor, să-i împiedice să meargă la biserică”, se accentuează în comunicat.

Anterior s-a anunţat că în regiunea Ternopil a fost înregistrat primul caz de coronavirus, bolnavul infectat s-a dovedit a fi un preot al BUGC (greco-catolic).

Sursa: http://www.pochaev.org.ua/?pid=2248

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.