Selectați pagina

Mass-media britanică vorbeşte despre o nouă armă cu care Rusia ar putea topi reactoarele nucleare

Mass-media britanică vorbeşte despre o nouă armă cu care Rusia ar putea topi reactoarele nucleare

Statele Unite nu sunt pregătite pentru acest lucru: mass-media britanică a vorbit despre o nouă armă cu care Rusia ar putea topi reactoarele nucleare.

Armata Statelor Unite este îngrijorată de ultimele evoluții militare de înaltă tehnologie ale Rusiei. De interes deosebit sunt reusitele militare rusesti, care se pare că funcționează pe baza principiilor pulsului electromagnetic.

Jurnaliștii britanici au spus că, cu ceva timp în urmă, reprezentanții Pentagonului au publicat un raport în care afirmă că Rusia dezvoltă arme electromagnetice unice. Potențialul unei asemenea arme este atât de mare încât poate fi folosit pentru a lăsa toată coasta de est fără electricitate, ducând la panică și haos. Potrivit experților, Washingtonul va avea nevoie de 18 luni pentru a restabili rețeaua electrică și ordinea în regiunile care vor fi supuse atacurilor acestor arme.

„Pe baza datelor disponibile, un atac electromagnetic poate reprezenta o amenințare pentru Statele Unite”, se arată în raport.

Se remarcă faptul că armele menționate mai sus eliberează microunde puternice care pot elimina mega-tensiuni mari din rețeaua electrică. Potrivit armatei americane, pe lângă Rusia, astfel de sisteme se dezvoltă și în Iran și în RPDC. Dacă Statele Unite ar suferi un astfel de atac, atunci majoritatea țării ar rămâne fără energie electrică, armata pierzând arme de înaltă tehnologie, iar 99% dintre reactoarele nucleare s-ar topi.

„Utilizarea acestei arme va duce la o pierdere instantă și simultană a unei părți semnificative a tehnologiilor bazate pe sisteme de energie electrică și informatică. Țara va fi lipsită de comunicații celulare și de GPS „, spune raportul militar.

Este, de asemenea, raportat că Statele Unite nu vor putea determina sursa atacului deoarece militarii își pierd sateliții. Autorii raportului sfătuiesc Washingtonul să țină seama de această amenințare, precum și să înceapă să dezvolte sisteme cu care să o contracareze….

Sursa: https://politros.com/133557-ssha-k-takomu-ne-gotovy-britanskie-smi-rasskazali-pro-novoe-oruzhie-rossii-kotoroe-mozhet-rasplavit-reaktory-aes

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке