Selectați pagina

Maşinile din SUA sunt echipate cu “butonul morţii”

Maşinile din SUA sunt echipate cu “butonul morţii”

masiniIn Statele Unite, cel puțin două milioane de maşini cumpărate pe credit sunt echipate cu “butonul morţii”, care permite blocarea de la distanță a motorului. Astfel băncile americane luptă cu răuplatnicii, relatează rg.ru cu referire la New York Times.

Un dispozitiv simplu, utilizat în sistemele de securitate, este instalat în automobil. În caz de întârziere la plată acesta prin semnale luminoase și sonore aminteşte proprietarului despre necesitatea de a rambursa datoria. Dacă datornicul nu reacţionează, creditorul poate bloca de la distanță motorul.

Legalitatea unei astfel de instalații este discutabilă, deoarece sistemul de blocare poate funcţiona în timpul deplasării și crea o situație de urgență pe drum. În plus, în unele cazuri, motorul a fost blocat, atunci când șoferul transporta pacientul la medic.

Pentru persoanele cu o istorie de credit proastă, dispozitivul de blocare este singura modalitate de a cumpăra o maşină în rate. Potrivit Forbes, aproximativ un sfert dintre creditele auto obținute de americani în 2013, sunt clasificate ca fiind cu risc ridicat, deoarece au avut anterior credite restante.

SURSA: infobiz.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке