Selectați pagina

Masă rotundă „Evoluţia banilor – de la monede la carduri virtuale şi contactless”

Masă rotundă „Evoluţia banilor – de la monede la carduri virtuale şi contactless”

masa rotunda - evolutia banilorLa Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a avut loc o masă rotundă cu tema „Evoluţia banilor – de la monede la carduri virtuale şi contactless”, organizată de Fondul European pentru Europa de Sud-Est, prin intermediul Facilităţii de Dezvoltare (EFSE DF), în parteneriat cu Banca Naţională a Moldovei şi instituţia gazdă.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: dr. Ana Boldureanu, şefa sectorului de Istorie medievală şi Numismatică al muzeului, care a făcut o trecere în revistă a apariţiei şi circulaţiei monedelor în Moldova; Sergiu Stoianov, Radu Pascaru, Viorel Doni şi Oxana Nimerovskaia, experţi bancari în domeniul plăţilor fără numerar, care au prezentat evoluţia plăţilor, de la monede până la cele mai noi instrumente de plată – cardurile virtuale şi contactless.

Masa rotundă este parte a campaniei naţionale de informare cu privire la avantajele utilizării instrumentelor de plată fără numerar şi încurajarea utilizării acestora. Scopul campaniei este de a promova responsabilitatea socială şi incluziunea financiară.

Sursa: nationalmuseum.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii