Selectați pagina

Mărul nu cade departe de pom… Priviţi ce fel de teologi moderni sunt educaţi acum

Mărul nu cade departe de pom… Priviţi ce fel de teologi moderni sunt educaţi acum

Prezentam cititorilor o jertfă a sistemului modern de învăţămînt teologic. Faceţi cunoştinţă cu ascultătorul lavrei Aleksandr Nevskii, care învaţă la facultatea de teologie din cadrul Academiei Teologice din Sankt-Petersburg, pe nume Ilia Angelov (în fotografie se află într-o chilie monahală).

Pe pagina sa de socializare, se poziţionează deschis ca fiind creştin-ecumenist.

Poziţia sa ecumenistă, ascultătorul monahal Ilia şi-o exprimă nu numai în formă scrisă, dar şi prin faptele sale, într-un mod activ. Spre exemplu scrie pe pagina de socializare că ieri a vizitat o biserică luterană.

Altă dată, fiind “la ascultare” în Moskova, a raportat despre achiziţionarea pentru fraţii mănăstirii a literaturii şi obiectelor de cult catolice dintr-o “biserică” catolică a Neprihănitei Zămisliri.

Cu o lună mai devreme, Ilia şi-a împărtăşit amintirile depsre “experienţa uimitoare a dialogului frăţesc” cu pastorul “bisericii” evanghelice luterane suedeze Sf. Ecaterina, care se află în Sankt Petersburg.

O dragostea ecumenistă nefăţarnică are acest ascultător atît către protestanţi, cît şi pentru catolici.

Şi bineînţeles, visul oricărui seminarist modern este dobîndirea unităţii totale a creştinismului sub conducerea spirituală a potificatului catolic.

Ei, şi între intervalele dintre vizitele la diferite temple şi “biserici”, ascultătorul Ilia participă în mod activ în slujbele ortodoxe alături de ierarhii săi.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *