Selectați pagina

Marturisiri despre Hristos, pe care ateistii continua sa le ascunda de ochii copiilor nostri, in scoala

Marturisiri despre Hristos, pe care ateistii continua sa le ascunda de ochii copiilor nostri, in scoala

Nasterea-Maesta-apocrifeDe o mare importanta este scrisoarea lui Plinius cel Tânăr catre împăratul Traian (61-115 dupa Hristos), în care Guvernatorul Bitiniei se consultă cu imparatul, privind modul in care creștinii trăiesc sub jurisdictia sa. 

Pe de o parte, viața lor era mărturisita ca nevinovata; nicio crima nu putea fi dovedita împotriva lor, cu excepția credinței lor creștine, care li se parea romanilor o superstiție iesita din comun. Pe de altă parte, creștinii nu au putut fi zdruncinati în supunerea lor față de Hristos, pe Care ei Il cinsteau ca pe Dumnezeul lor, la reuniunile lor, dimineața devreme (Ep., X, 97, 98)
 
Creștinismul nu mai apare aici ca in textele lui Tacitus sau Suetonius (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®); Plinius recunoaste principiile morale înalte ale creștinilor, admiră constanța lor în credință (pervicacia et inflexibilis obstinatio), care se pare că deriva din închinarea lor la Hristos (carmenque Christo, cvasi Deo, dicere).
In toata istoria, pana in zilele de astazi, nu a existat niciodata vreo disputa a marilor savanți, privind veridicitatea si existenta acestor insemnari istorice din primele secole de dupa Hristos. Cu toate acestea, tu n-ai avut ocazia sa auzi de ele in scoala. Semneaza pentru ca ele sa nu mai fie ascunse si de copiii tai.

Stiinta nu se opune religiei, ci o sustine: Cercetatorii si istoricii ne vestesc si ei Nasterea lui Hristos…
Semneaza si tu pentru adevar, impotriva proliferarii neadevarului ateist, dand click AICI! 
Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке