Selectați pagina

Mărturia unui tînăr ce s-a ocupat activ cu practicile New Age, cum a scăpat de demoni botezîndu-se ortodox

Mărturia unui tînăr ce s-a ocupat activ cu practicile New Age, cum a scăpat de demoni botezîndu-se ortodox

Căci lupta noastră nu este împotriva cărnii și a sângelui” (Efeseni 6, 12)

Biserica Sfantului Luca era impdobita cu hainele de sarbatoare in acea zi. Trei baieti tineri, dupa cateva luni de catehizare, erau pregatiti pentru a primi Taina Botezului, si pentru intrarea lor Biserica lui Hristos.

Am inceput slujba premergatoare Botezului, a exorcismelor. In cadrul primei rugaciuni de exorcizare, unul dintre cei trei tineri a inceput sa tuseasca intr-un mod ciudat. Am inceput sa citesc a doua rugaciune de exorcizare iar tusea tanarului a devenit tipat. Ingenuncheaza. Se apleaca cu capul la pamant.

Unul dintre credinciosi se apropie de mine. Mi-l arata pe tanar si imi propune sa opresc slujba. << I se intampla ceva ciudat>>, imi zice.

Ii fac semn cum ca nu ma opresc. Nu doresc sa ii spun ca nu imi dau seama de ce se intampla. Nu doresc sa-i sperii.

Tanarul s-a ocupat activ cu practicile New Age. Cu  invocări de duhuri și lucruri de genul acesta. A ajuns la stadiul sa converseze cu duhurile pe care le invoca.

Intr-un oarecare moment insa, s-a instiintat cum ca contactul cu aceste duhuri, ii crea serioase probleme trupesti si duhovnicesti. Simtea inlauntrul sau o putere demonica ce il stapanea si-l chinuia.

A incercat sa se vindece la renumiti psihoterapeuti. Mai apoi, a mers la un faimos pastor protestant. Acela i-a facut cateva exorcizari, insa fara niciun rezultat. Atunci pastorul i-a spus: “Eu doar atat ti-am putut face. Daca doresti ceva mai mult de atat du-te la ortodocsi.”

Nu a auzit niciodata de Biserica Ortodoxa. S-a interesat de aceasta si intr-o Duminica s-a dus la Biserica Sfantului Luca si a urmarit Sfanta Liturghie. Pentru prima oara simtea ca se intampla ceva diferit inlauntrul sau. Un simtamant fara precedent. S-a apropiata de mine. Mi-a relatat povestea vietii sale. Si din acea zi nu numai ca s-a integrat în programul nostru de catehizare pe o perioadă de mai multe luni, dar venea si la toate slujbele ce se savarseau la biserica noastra.

Astazi a venit binecuvantatul moment sa primeasca Sfanta Taina a Botezului. Si acum, in timpul rugaciunilor de exorcitare tanarul literalmente, se lupta cu duhul cel rau. Rugaciunile se sfarsesc. A sosit momentul lepadarilor de Satana.

<< Te lepezi de satana?>>, intreb.
Catehumenii pe rand raspund. Tanarul, inca in genunchi, raspunde cu vocea stinsa si tremurand: “ma lepad”!

Continui cu întrebările despre unirea cu Hristos. Același scenariu. Dar acum, în timp ce catehumenii rostesc Simbolul de credință, tânărul în cauză se ridică foarte timid. S-a oprit a mai tusi si a tipa. Fata lui era în continuare foarte palida.

Slujba Botezului a continuat fara alte incidente. La final cei trei botezati s-au impartasit pentru prima data cu Trupul si Sangale Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Credinciosii se grabesc cu bcurie sa-i felicite. Tanarul a ramas palid, tacut, dar linistit.

In ziua urmatoare, tanarul recent botezat, m-a vizitat la birou.
<<Doresc sa va vorbesc, despre ceea ce s-a intamplat ieri.>>
<<Cu drag!>>, ii raspund. <<Te ascult>>.

Mi-a povestit ce i s-a intamplat in urma lepadarilor.  Auzea inlauntrul sau zeci de voci care zbierau. A simtit cateva puteri deomnice luptandu-se. Simtea ca se ineaca.  La momentul unirii cu Hristos a vazut puterile demonice ieseau ca un nor din trupul sau. Vocile si simtamantele de sufocare au incetat. S-a linistit.

Seara cu putin inainte de a se culca, o prezenta demonica a intrat in camera mea. Duhul demonic l-a intrebat: “De ce ne-ai izgonit, De ce?”. ,, Am urmarit-o fara sa vorbesc”, a continuat tanarul: ,,Am facut semul Sfintei Cruci si duhul demonic a disparut. Parinte, va spun adevarul! Era pentru prima data cand nu simteam frica. Ba chiar contrariul. A fost pentru prima oara cand am simtit cum puterea demonica a fost dominata de frica.”

Nu i-am raspuns. L-am binecuvantat. L-am imbratisat si inlacrimat am rostit incet: „Binecuvântat este Dumnezeu, Care dorește ca toți oamenii să se mântuiască și să vină la cunoștința cea adevărată totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

IPS Nectarie, Mitropolit de Hong Kong;
(periodicul <<Toate popoarele>> Aprilie-Mai 2015)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.